CHP’DEN İKTİDARA TEŞEKKÜR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Gazipaşa Caddesi’nin çift yönlü olarak trafiğe açılacağını açıkladı. Bu karar her kesimde yankı uyandırdı. Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu karar için teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “Gazipaşa Caddesi'nin çift yönlü trafiğe açılması gerektiğini yıllarca dile getirdik. Nihayet Sayın Murat Zorluoğlu yaptığı açıklamada çift yönlü olacağını açıkladı. İşin ilginç tarafı yıllarca İmperial Hastanesi için (önünde park eden araçlar yüzünden) Gazipaşa tek yönlü olmuştu.

Sayın AKP İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun hastane ortağı olmasına rağmen bu konuda alınan karara destek verdiği görülüyor. Bu geç alınan karar, siyaseten olması gerekendi. Zorluoğlu’na ve Mumcu’ya teşekkür ediyoruz. Umarım bu caddemiz eski güzel günlerine kavuşur.” Demek ki muhalefet doğru yapılan işleri gerektiğinde destekleyip, teşekkür ediyormuş. Bunu da bir kez daha görmüş olduk.

BUGÜN ÇALIŞTAY VAR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Ocak 2021 tarihi itibari ile başlatılan Trabzon Ulaşım Ana Planı (TUAP) kapsamında Mevcut Durum Değerlendirmesi Çalıştayı gerçekleştirilecek. Çalıştay'da konu ile ilgili paydaşların Trabzon ili ulaşım faaliyetlerinin ve etkilerinin mevcut durumuna yönelik düşünce ve görüşlerini uygun bir platformda dile getirmelerine olanak sağlanması hedefleniyor. Çalıştay bugün Radisson Blu Otel’de gerçekleştirilecek.

Saat 10.00- 12.00 saatleri arasında tüm katılımcılara açık olacak TUAP Bilgilendirme Toplantısı, 13.00-17.00 saatleri arasında ise Çalıştay katılımcıları ile genel grup çalışması yapılacak. Bu sürece aktif katkı sağlayacak tüm sivil toplum kuruluşlarıyla irtibat kurulduğu bildirildi. Yapılan açıklamada ayrıca, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak daha önceki projelerimizde olduğu gibi şehrimiz için çok büyük önem arz eden Trabzon Ulaşım Ana Planı’nı da halkımıza danışarak ortak akılla yürüteceğiz.” denildi. Çalıştayın göstermelik olarak kalmamasını, Trabzon’un ulaşım sıkıntısına da çözüm sunmasını bekliyoruz.

BUNUN ADI SAYGISIZLIK!
Köşe yazarımız İsmail Kansız Trabzon’da sanata ve sanatçıya yapılan bir saygısızlığı sosyal medya hesabından bakın nasıl paylaştı: “Bu ne biliyor musunuz? Tam anlamıyla saygısızlık. Topluma, sanata, sanatçıya saygısızlık. Şehrin muhtelif yerlerindeki çirkinlikleri güzelleştirmek için, sanatını, zamanını karşılıksız olarak halkın hizmetine sunan ressam Hacer Sarı hanımın bu eserlerinin üzerine ilan yapıştıran her kimse onu kınıyorum. Şimdi o resimlerin üstündeki ilanları kazıyıp çıkartsak tablolara verilen emeklere yazık değil mi? Kent kültürü, kent tarihi, bir de yurttaşlık bilgisi lazım insanlarımızın bazılarına.” Kansız sonuna kadar haklı. Bu saygısızlığı yapanlar umarız gerekli ceza ile karşı karşıya kalırlar da bundan sonra bu tarz girişimler şehirde bir kez daha karşımıza çıkmaz.

PLAKETLERİNİ ALDILAR
CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı, 1992’den bugüne ilçe başkanlığı yapanlara plaket töreni düzenledi. Törene PM üyesi CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ve parti yöneticileri katıldı. Törende 1992’den bugüne kadar görev yapan ilçe başkanlarına plaketleri takdim edilirken o tarihlerde Merkez ilçe başkanlığı görevinde bulunan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da plaketini aldı.

Editör: Haber Merkezi