Çalık Trabzon hedefini açıkladı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Öznur Çalıki, "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Trabzon'u Dinliyoruz" programı kapsamında Trabzon’a geldi. Çalık, sabah düzenlenen programın ardından AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile istişare gerçekleştirdi. Çalık, Trabzon’da tüm teşkilatları Revi ile birlikte masaya yatırdı. Başkan Revi de Çalık’ı hem teşkilatlar konusunda hem de Trabzon’daki çalışmalar hakkında bilgilendirdi. Başkan Revi, Çalık ile görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından bir mesaj yayımlayarak Çalık’ın Cumhurbaşkanlığı seçimindeki Trabzon hedefini açıkladı. Revi şu ifadeleri kullandı: “Genel Başkan Yardımcımız ve Sosyal Politikalar Başkanımız Öznur Çalık'ı parti binamızda misafir ettik. Sayın Başkanımız Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Türkiye genelindeki hedefimizi Trabzon plakası olarak belirledi: Hedef % 61”

Başkan sinirlerini mi aldırdı?
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin önceki gün yaptığı oturumda Kanuni Bulvarı yolunun geçtiği Çukurçayır, Gölçayır, Düzyurt, Gözalan ve Akoluk mahallelerinde uygulanan 18. Madde mağdurları resmen baskın yaptı. Başkan Gümrükçüoğlu’nun başkanlık ettiği oturumda vatandaşlar kendi konularının konuşulmasını istedi. Başkan Gümrükçüoğlu bu talebi karşılık, “Sizinle sabaha kadar konuşalım. Tüm teknik ekibimizle buradayız. Ama önce meclisin gündemini konuşalım. O bittikten sonra sizin konunuzla ilgili de görüşelim: O görüşmeye dilerse meclis üyelerimiz de katılır” dedi. Gümrükçüoğlu’nun bu teklifine katılımcılar ilk başta tepki gösterdi. Bazıları belediye başkanına kalabalığın içinde sert tepki gösterdi bazıları ise resmen hakaret etti. Ancak Gümrükçüoğlu bunları duymamazlıktan geldi. Aynı konuları birkaç kez tekrar etti ve grubu meclis sonrasında görüşmeye ikna etti. Basına kapalı bölümde de vatandaşları tek tek dinleyip notlar alan Gümrükçüoğlu’nun sakinliği dikkat çekti. İzlediğimiz videolardan da gördüğümüz üzere zaman zaman bir hayli gerilen vatandaşların bağrışlarına rağmen Gümrükçüoğlu sakinliğini hiç elden bırakmadı. Salondaki durum, “Başkan sanki sinirlerini aldırmış” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Şoförler odasında görev dağılımı
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda görev dağılımı yapıldı. Gectigimiz hafta sonu gerçekleşen kongrede oda başkanlığını büyük fark ile kazanan Ömer Hakan Usta, dün yapılan yönetim kurulu toplantısında, görev dağılımını yaptı. Usta'nın başkan vekili olarak Yeşiltepe Durak Başkanı Vural Şenel oldu.

Savaş yazılı medyaya ara verdi
Trabzon medyasının önemli isimlerinden ve reytingi yüksek kalemlerinden ali savaş günebakış gazetesindeki yazılarına ara verdi. Konu ile ilgili Savaş'ı aradık... Yazılarına ara verdiğini doğruladı. Gazete yönetimi ile karşılıkla sevgi ve saygı çerçevesinde yollarını ayırdıklarını belirtti. Savaş, gazetede yazdığı sürece hür ve bağımsız şekilde kalemini kullandığını da belirtti... Bize gelen bilgilere göre ise Savaş'ın günebakış ile yollarını ayırmasında gazetenin 61saat.com adlı internet haber sitesine karşı ağır suçlamalar yapmasının yattığı belirtildi. Savaş, kendi deyimi ile bir müddet yazılı medyada yer almayacak.

Araklı’da yarış kızıştı
Araklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı seçimi yarışı kızıştı. Önceki gün Araklı’nın tanınmış esnaflarından olan Mustafa Solmaz’ın odaya adaylığını açıklamasının ardından şimdi de yine Araklı’nın tanınan, sevilen ve genç esnaflarından olan Hüseyin Öztorun da odaya adaylığını açıkladı. Öztorun yaptığı açıklamada seçimlerde aday olacağını ve kazananın Araklı esnafı olacağını söyledi. Seçimin şimdiden Araklı esnafına hayırlı olmasını dileyen Öztorun seçim çalışmasına başladığını belirtti.

Editör: Haber Merkezi