ÇAYKUR’da neler oluyor?
ÇAYKUR’da düz ve kalifiyesiz işçi olarak görev yapan binlerce mevsimlik işçiye adeta yeni yıl piyangosu vurdu. Söz konusu bu işçiler artık 4 ay değil aralıksız olarak 10 ay çalışma olanağı elde ederken, Mühendis ve İktisatçı olarak çalışan mevsimlik işçiler bu kapsamın dışında bırakılarak yine 4 ay olarak bağlı bulundukları fabrikalarda çalışmaya devam edecekler. Böylece Çay-Kur’un Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerinde toplam 43 fabrikasında görev yapan 250 civarındaki Üniversite mezunu mevsimlik işçiler yeni yıla yine üzgün ve moralsiz olarak girecekler. ÇAYKUR’lu işçilerin bağlı bulunduğu eski sendikaları Tek Gıda-İş Temsilcisi Ziya Aksoy Lazoğlu söz konusu bu eski üyelerinin maddi ve manevi olarak mağdur edildiklerini iddia ederek bu yanlışlığın ve haksızlığın derhal giderilmesini istedi.

Spor Lisesi mahkemelik oluyor
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantıları dün devam edildi. Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, başkanlığında toplanan  mecliste Trabzon’un Akçaabat İlçesinde Söğütlü Mahallesinde yapılması planlanan Spor Lisesi yine tartışma konusu oldu. Mecliste söz alan Büyükşehir Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi ve ASKF Başkanı Cahit Erdem “Vali bey beni aramıştı ama bir aydır sağ olsun, çağırıp da görüşmedi. Devletin sözü demek ki bu kadarmış. Ben itiraz ediyorum ondan sonra yargıya taşıyacağımı özellikle belirtmek istiyorum” dedi. Bunun üzerine Başkan Gümrükçüoğlu da “Ben sizin konuşmanızdan istifade bulundum. Meclisten sonra sayın valimizle görüşeceğim. "Sayın Valim, böyle böyle bir şey var. Belki yoğunluk oldu, belki özel kalem bir şekilde unuttu. Böyle bir husus geçti. Sizde sayın üyemizi çağırın, isterseniz beni de çağırın, Akçaabat Belediye başkanımız Şefik Türkmen’i de. Öğrenmekte fayda var. Siz bana bir şey söylersiniz, ben size bir şey söylerim yoksa herkes bildiği ile kalır” dedi. Konuşmaların ardından itiraz, meclis üyelerinin oy çokluğu ile reddedildi.

Araz’ın boyacı tezgahı
Gümüşhane’nin yetiştirdiği önemli iş adamlarından biri olan ve kente geçtiğimiz aylarda Dünyaca ünlü Ramada Oteli kazandıran Zekai Araz, Gümüşhane Üniversitesi’nde gençlere deneyimlerini aktardı. İnsanların sadece bugüne baktığını ancak her başarının altında geçmişte çekilen çileler olduğunun altını çizen Araz, üniversite gençliğine ayakkabı boyacılığı ile başladığı iş hayatının ne zorluklarla geçtiğini aktardı. O dönemdeki ayakkabı boya tezgahını da gençlere gösteren Araz, “Başarının yolu çok çalışmaktan geçer. Cefa çekmeden sefa sürmek gibi bir şey söz konusu değil. Sizler de çok çalışın ve karşınıza çıkan engellerle kararlılıkla mücadele edin” dedi. 

Gönül Elçileri boş durmuyor
İllerde Vali eşlerinin himayelerinde yürütülen Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi kapsamında Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz ve gönüllüler bir dizi ziyaretlerde bulundular. İlk olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü ziyaret eden gönül elçileri İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi ve çevre mühendisleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde çevre bilincini geliştirmek amacıyla yeni başlatılan “Sıfır Atık Geleceğe Değer Kattık” projesi hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Ardından 16 Ocak 2017 tarihinde şahadet mertebesine erişen şehidimiz Kadir Miraç Özcan’ın annesini ziyaret eden Bayan Yavuz, kendisiyle bir süre sohbet etti.Buradaki ziyaretten sonra Yavuz ve gönüllüler mikrosefali rahatsızlığı olan Berranur Genç ve ailesini ziyaret ederek, aileyle çocuklarının sağlığı ve eğitimi hakkında sohbet ettiler.

Akçaabat’ta isyan var
Akçaabat Ortamahalle’de vatandaşlar, dar yollardan şikayetçi. Ortamahalle’de bir caddeden iş makinesi bile geçmekte zorlanırken vatandaşlar bu duruma isyan etti. Gazetemizi arayan bir vatandaş sitemini dile getirerek “Mahallemizdeki dar yollar bizi mağdur ediyor. İş makineleri dahi yollardan geçemiyor. Yetkililerimizden buna bir çözüm bulmasını istiyoruz. Araçların altına kadar yükselen rögar kapakları da durumu iyice zorlaştırıyor. Dört aydan beri Ortamahalle’de kapalı olan yol hala açılamadı. Belediye yetkililerimizin artık bir an önce mağduriyetimizi gidermelerini rica ediyoruz” diyerek sitemlerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi