Özlü Trabzon’a müjdeyi verdi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Düzce milletvekili adaylarının seçim bürolarının açılışına katıldı. Açılışta açıklamalarda bulunan Bakan Özlü, Türkiye’deki 5 bölgede denizlere mega endüstri bölgeleri açılacağını söyledi. Bakan Özlü, “Türkiye’de denize entegre bölgede denize mega endüstri bölgeleri kurulması çalışmasını başlattık. Bu çalışma Malezya ve Singapur’da örnekleri görülen büyük ekonomik bölgeler gibi olacak. Doğu Karadeniz’de, Batı Karadeniz’de Kuzey Ege ve Güney Marmara olmak üzere bölgede olacak. Bunun bir örneği Singapur’dadır. Singapur'daki endüstri bölgesinin olduğu alandaki ekonomik katma değer ekonomik ölçek 66 milyar dolardır. Biz bu endüstri bölgeleri ile Türkiye’ye Türk sanayisine bir sıçrama yaptırmayı hedefliyoruz. Güzel bir proje inşallah ilk örneklerini Filyos, Trabzon yatırım adası ve Adana Ceyhan’da göreceğiz” dedi.

Genç gece gündüz çalışıyor
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 24 Haziran Genel Seçimleri için gece-gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlara seçimle birlikte hayata geçecek olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili bilgiler veren Başkan Genç, Türkiye'nin yeni yönetim sistemiyle hantal yapılardan kurtularak, hızlı icra dönemine gireceğini söyledi. Vatandaşlara mahalle mahalle 24 Haziran seçimlerini anlatan Başkan Genç, “AK Parti, 15 yıllık iktidarında devasa projeleri hayata geçirdi. Ama bunların arasında en önemli proje hiç şüphesiz ki, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. Artık Türkiye hantal yapılarından kurtularak hızlı icra dönemine gireceği bir yönetim sistemine kavuşmuştur” dedi.

Eski vekilden Çiller’e eleştiri
Doğru Yol Partisi Trabzon eski milletvekili Yusuf Bahadır, eski Başbakan ve Doğru Yol Partisi eski Genel Başkanı Tansu Çiller’i eleştirdi. AK Parti’nin Yenikapı'daki Büyük İstanbul Mitingi’ne katılan Çiller’e tepki gösteren Bahadır, Çiller’in bu mitinge katılmasını doğru bulmadığını söyledi. Bahadır, “Başbakanlık ve Genel Başkanlık yapan isimlerin ortalıkta dolaşıp kendisini kendisini refüze etmesi uygun bir davranış değildir. Sayın Çiller, bu tür bu tür davranışın  içerisinde olmayıp duruşunu muhafaza etmiş olsaydı gönüllerdeki sevgisi de zedelenmemiş olacaktı” dedi.

Bir tepki de Aksoy’dan
Eski Başbakan ve DYP eski Genel Başkanı Tansu Çiller’e bir tepki de Trabzonlu hemşehrimiz DYP Fatih eski ilçe başkanı Ali Kemal Aksoy’dan geldi. Aksoy da Çiller’i eleştirerek “Biz partiyi ona Başbakan olarak bıraktık. O ise partiyi yüzde 10 barajın altında bırakarak takımı küme düşürmüştür. Belki küme düşürmeseydi  bugünkü Türk siyaseti de bambaşka bir yerde olacaktı. Bu vesile ile partiye hiçbir şey kazandırmazken bugüne geldiğimizde ise AK Parti’ye bir katkı vermesini de mümkün görmüyorum” dedi.

Büyükşehir’den borçlulara müjde
Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7143 Sayılı Kanun kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesinin alacaklı olduğu 31 Mart 2018 öncesi; kira ücreti, ecrimisil ücreti, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, eğlence vergisi, elektrik ve havagazı tüketim vergisi, işgaliye harçları ve diğer harçlar, katı atık ücreti, harcama iştirak payları ile TİSKİ Genel Müdürlüğünün alacaklı olduğu içme suyu ve atıksu ücretleri yeniden yapılandırılıyor. Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TİSKİ Genel Müdürlüğüne borcu olan vatandaşlara oldukça önemli avantajların sağlandığı imkânlardan yararlanmak isteyenlerin 31 Temmuz (2018) Salı günü mesai bitimine kadar Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi