Kesin sonuç 5 Temmuz
Yüksek Seçim Başkanı (YSK) Sadi Güven seçimin kesin sonuçlarının 5 Temmuz günü açıklanacağını bildirdi. Güven şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalsaydı cuma günü itirazları değerlendirip kesin sonuçları açıklayacaktık. Ancak birinci turda sonuçlandığı için milletvekili seçimindeki süreci burada işleteceğiz. Bu önümüzdeki hafta, 4 Temmuz itibari ile bizde sonuçlanacak. 5 Temmuz günü sonuçları açıklayacağız. Biraz önce Yüksek Seçim Kurulu bu şekilde karar aldı. Sandık sonuç tutanaklarının hemen hemen yüzde 100'ünü biz girdik. Şu an itibari ile 41 tane gümrük kapısında sandık sonuç tutanağı sisteme girilmedi. Yüzde 99,98 oranında sandık sonuç tutanaklarını taramak suretiyle sisteme girip, siyasi partilerimizle paylaştık. Yurtiçi tutanaklarının yüzde 100'ü sisteme girmiş vaziyette, buna göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde geçerli oylar 50 milyon 65 bin 080, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın almış olduğu oy ise 26 milyon 328 bin 042”

Aydın tekrar Meclis’te
5 dönem boyunca MHP Trabzon milletvekilliği yapan ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde Meclis'e giremeyen Koray Aydın, İYİ Parti Ankara milletvekili olarak 3 yıl aradan sonra yeniden meclise döndü. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aydın, 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti'den Trabzon yerine  Ankara milletvekili adayı olmuştu. Aydın, 153 bin 430 oy ile Ankara Milletvekili seçilerek yeniden TBMM'ye döndü. Seçimin ardından açıklamalarda bulunan Aydın, “Milletimizin iradesine sonuna kadar bağlı ve saygılıyız. Parlamentoya bizi güçlü bir grupla gönderen aziz milletimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Türk milletini en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.

Kutlamaların dozu kaçtı
Trabzon'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı yüzde 70'i aşkın oy ve milletvekili seçiminde AK Parti'nin aldığı yüzde 56'yı aşan oy oranı ile birlikte Atatürk Alanı bayram yerine döndü. AK Partili vatandaşlar önceki gece geç saatlere kadar seçim zaferini kutladı. AK Parti'nin kutlamaları için alanı dolduran binlerce kişi sevinç gösterilerinde bulunurken, alandaki büyük bir MHP bayrağı da dikkat çekti. O anlar drone ile havadan görüntülendi. Öte yandan bazı ilçelerde caddelerde ve sokaklarda silahlı kutlama yapması vatandaşların tepkisine neden oldu. Araklı’da ilçe merkezinde silahlı kutlama yapılması vatandaşlara korku dolu anlar yaşatırken tepkilere de neden oldu.

Hacısalihoğlu: “Çalışma dönemi”
TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonrasında kutlama mesajı yayımladı. Türkiye'nin güçlü demokrasi geleneğini ortaya koyduğunu belirten Hacısalihoğlu, “Seçimlerden başarıyla çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Cumhur İttifakını tebrik ediyoruz. Milletimiz iradesini sandıkta göstermiştir. Rekor bir katılım olması, halkın oylarının tamamının mecliste temsil edilmesini sağlamıştır. Yeni sistemin ülkemizin geleceğinde yeni kazanımlara yol açacağını düşünüyoruz. Seçimlerin ardından ekonomiye odaklanarak güçlü Türkiye için el birliği ile çalışma dönemi başlamıştır. Milletimizin oyu ile göreve gelen siyasi partilerimizin temsilcilerini kutluyorum. Ülkemize, bölgemize ve ilimize hayırlara vesile olmasını canı gönülden diliyorum” dedi

Ergan: “Üretim zamanı”
Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonrasında kutlama mesajı yayımladı. Ergan, “Türkiye, yeni bir sistem ile yeni bir yola girmiştir. Bu yolu mazisinden kopmayarak, yeni sistemi ile aydınlatarak yürümeye devam edecektir. Millet bu bağlamda yüksek bir katılım oranı ile sandık başına giderek gerekeni yapmıştır. Sıra artık seçilenlerdedir. Türkiye'yi seçim atmosferinden çıkarıp, topyekün çalışmaya ve üretmeye yönelterek 2023 hedefine ulaştırmada gerekeni yapmak seçilenlerin öncelikli görevi olmalıdır. Bundan sonra artık seçim için değil, her alanda ülkemizi kalkındırmak ve kazandırmak için çaba gösterelim” dedi.

Editör: Haber Merkezi