Albayrak’ın misafirleri
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Zonguldak’ta çalıştıkları madenden çıkıp evlerine giderken bindikleri otobüste ‘Koltuklar kirlenmesin’ diye bomboş araçta ayakta yolculuk yapan maden işçilerini bakanlık makamında misafir etti. İşçilerle uzun ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdiklerini belirten Albayrak, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Koltuklar kirlenmesin diye boş otobüste ayakta yolculuk yapan elmas yürekli madencilerimiz davetimizi kabul etti, bizlere şeref verdi” mesajını paylaştı.

Osman Pepe Akçaabat’ta
Orman ve Su İşleri eski bakanı Osman Pepe memleketi Akçaabat'ta hemşerileri ile buluştu. Kahvede çay içen Pepe eski anıları yad etti. Pepe en mutlu anını da şu şekilde anlattı: “Bakanlığım zamanında Karadağ Hıdırnebi fidanlığında Gazeteciler televizyoncuların önünde ormancı Erman Baş belinden 14’lüsünü çıkarıp mermi atarak beni karşıladı ben çok memnun oldum.” Pepe'nin bu anısı hemşerilerini de güldürdü.

Gümrükçüoğlu gidici mi?
Önceki gün ulusal gazetelerden birinin yazarı kaleme aldığı yazısında Saray’daki kaynağından aldığı bilgiyi paylaşmış, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da “İstifası alınacaklar” listesine girdiğini yazmıştı. Yazısında, “Trabzon’dan gelen ve yoğunlaşan şikâyetler reisin çok canını sıkıyor. Gümrükçüoğlu tek başına hareket ediyor ve kimseyi takmıyor. Sivil Toplum Kuruluşları başkandan memnun değil. Devamlı şikayet ediyorlar” diyerek Gümrükçüoğlu’nun kaleminin kırıldığını söyledi. Bu yazı şehirde çok konuşuldu yazar da reklamını iyi yaptı ancak atlanan küçük bir detay var. O da bu yazarın geçmişte ortaya attığı iddialar. Aynı yazar 21 Nisan 2017’de Binali Yıldırım’ın Başbakanlık’tan ayrılacağı hatta 3 kez istifa ettiğini, yerine de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçeceğini yazdı. 24 Eylül’de ise bu kez Bakan Soylu’nun görevinden alınabileceğini yazmış. Yani birilerini gönderme ya da atama konusunda maharetli bir isim olan yazarın yazdığı bu kez olur mu olmaz mı bilinmez ancak sicilinin pek tutarlı olmadığı ortada. Bakalım gelecek nasıl şekillenecek.

Kuleyin’in ‘İyi’ mücadelesi
Ülkücü ve spor camiasının sevilen isimlerinden, sosyal hayatta da herkes tarafından tanınan ismi Şükrü Kuleyin, yeni yol haritasını çizdi. Meral Akşener ile birlikte hareket eden Kuleyin, İyi Parti’nin kurucuları arasındaki yerini aldı. Milletin dertleri ile dertlenen, milliyetçi bir karakter ve duruş timsali olan Kuleyin, henüz örgütlenme aşamasında olmasına rağmen halk nezdinde büyük bir teveccüh gördüklerini belirtiyor. İnandığı dava uğruna sadece elini değil gövdesini de taşın altına koymasını bilen Kuleyin, Meral Akşener’e de büyük bir güç veren gizli bir isim olmuş. Neden mi? Anlatalım. MHP’nin olağanüstü kongre döneminde karşılıklı sert açıklamalar ile ipleri gerilen Akşener ile Koray Aydın arasındaki buzları eriten isim Kuleyn olmuş. İki ismin de birbirine ihtiyacı olduğunu onlara hissettiren Kuleyn, “Memleketin bugünkü hali ortada. Küskünlüklere, kırgınlıklara, kaprislere kapılarak bu milleti, devleti sahipsiz bırakamayız. Zaman birlik zamanıdır” diyerek ikisinin birlikte hareket etmelerine ihtiyacı olduğunu ortaya koyan isim oldu. Bugün herkes, “Koray Aydın ismi Akşener’e büyük güç verdi” diyorsa bunun baş mimarı Şükrü Kuleyn’dir.

Bayburtlu çocuklar Trabzon’da
Gençlik ve Spor Bakanlığınca hayata geçirilen 'Spor İle Hayata Gülümse' projesi kapsamında vatanları uğruna canlarını feda eden şehitlerin çocukları ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan çocuklar, projenin bu haftaki programında Bayburt’tan Trabzon’a gelerek Trabzonspor Kulübü’nün misafiri olarak bu akşam oynanacak olan Trabzonspor- Galatasaray derbisini tribünden izleme fırsatını bulacaklar. Emeği geçen herkesi kutlamak gerekiyor. Bu tür etkinliklerin sayısı da daha da arttırılmalıdır.

Editör: Haber Merkezi