İstanbul’da Karadeniz rüzgarları esmeye devam etti.

Sivil Toplum kuruluşlarımız olan derneklerimizin gövde gösterileriyle İstanbul’da yaşayanlar Karadeniz’imize karşı ne kadar ilgili olduklarını da görmüş olduk.

Karadeniz insanıyla, kemençesi tulumuyla hatta davul zurnasıyla ve türküleriyle sempatisi yüksektir. Bundan dolayıdır ki İstanbul da yapılan illerimizin tanıtım günleri izdiham derecesinde ziyaret edildi.

Rize Tanıtım Günleri’nde fazlası var eksiği olmayan bir etkinlikle Rize Dernekler Federasyonu ve yönetim kurulunu tebrik etmeliyiz. Çünkü çok güzel düşünülerek yapılan bu etkinlikte Rize ilimizin yaşamı İstanbul’da Maltepe sahilde tüm halka sunularak güzel tanıtım yapılmış. RİDEF ve yönetim kurulu eksiksiz yaptıkları Maltepe sahilindeki tanıtım günlerine Cumhurbaşkanımızın da katılımının yanında “İçelim Rize Çayı Bırakalım Sigarayı” sloganı bence son yılların en güzel sloganıydı. İşte bir ilin tanıtımı ancak bu kadar olabilirdi dedirtti Rizeliler.

Bununla birlikte Trabzon, Rize, Ordu, Gümüşhane günleriyle İstanbul da yaşayan halk akın akın bu etkinlikleri takip ederek bölgemize olan sempatisini de ilgisini de gösterdi.

Gümüşhane Tanıtım Günleri’nde özellikle bir gerçek de ortaya çıktı. Bugüne kadar ülkemizin her yerinde Çayeli kuru fasulyesi adıyla yediğimiz kuru fasulyenin Kelkit, Şiran, Köse ve Torul mahsulü olduğunu o ilçenin belediye başkanlarının da bu etkinlikte güzel sunumlarıyla görmüş olduk. Kelkit Şiran dönerinin yapılan bu etkinlikte halka tanıtılarak lezzet farkını da yiyenler fark ettiler. Tüm bunlar Gümüşhane’mizin hanesine artı olarak kazındı. Ancak Gümüşhane Valiliği ile ilçe belediyelerimizin çok güzel sunumlar yaparak katıldığı bu tanıtım günlerine halkımızın gösterdiği ilgi alakayı göstermeyen Gümüşhaneli derneklerimizi ve bazı halkımızı kınıyorum. Örneğin Hacı Osman Akgül’ün milletvekili olarak Yenikapı etkinliğinde olmaması benim gibi birçok katılımcının dikkatini çekti.

Ayrıca bir avuç yer gibi görülen bu şirin ilimizde duyduğum kadarıyla çok başlılık varmış ve o kısır iç kavga ne yazık ki Gümüşhane’ye sadece zarar verir. Gümüşhanespor yönetimiyle Belediye’nin arasının açık olduğunu duydum. Bu gibi konularda yıllardır Gümüşhane Ticaret Odası Başkanlığı da yapan İsmail Akçay gibi büyüklerin, İstanbul da başarılı ve duruşuyla yaptıklarıyla başarılı olan Eyüp Belediyesi Zabıta Müdürü ve Gümüşhane Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Vahit Olgun da devreye girerek Gümüşhane de ki bu soğuklukları gidererek Gümüşhane’yi daha da ileriliye taşıyacak ortak projelere imza atmalılardır. Örneğin Çayeli kuru fasulyesi değil Gümüşhane kuru fasulyesi gibi. Kuru fasulyenin hası Gümüşhane’de üretiliyor ama reklamını ve parayı Çayeli kazanıyor.