SONNOKTA SELAY SAYKAL - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, koronavirüs hastalarını tedavi edecek bir ilacın henüz bulunamadığı için aşı vurulmanın önemli olduğunu söyleyerek açıklamalarda bulundu. Aydın, insanların koronavirüs aşısı yaptırmaması halinde salgının devam edeceğini söyledi.

KARŞITLIĞIN FAYDASI YOK
Prof. Dr. Aydın, “Hiçbir dayanağı olmayan, kulaktan dolma bilgilerle oluşan bu karşıtlığa bir an önce son vermelerini diliyorum. Pandemi gibi ciddi bir durumda aşı karşıtlığı yapmanın kimseye faydası yok. İnşallah yerli aşı da en kısa sürede imdadımıza yetişecek ve pandemiyle mücadeleyi daha rahat şekilde yapabileceğiz. Aşı yoksa pandemi devam edecek.” açıklamasında bulundu.

YERLiYE GÜVENİRİM
Türkiye’de halen çalışmaları yapılan yerli koronavirüs aşılarına güvenebileceğini söyleyen Hacı Ali Hacısalihoğlu, “Aşılar yüzde 90’ın üzerinde faydalıysa ‘faydalıdır’ diyeceğiz ama yüzde 50 civarında faydalı denirse zararları korkutucu olur.” şeklinde konuştu.

HEPSİ OLURSA BEN DE OLURUM
Koronavirüs aşılarını bazı vatandaşlar yaptıracağını söylerken bazı vatandaşlar ise aşıları güvensiz bulduklarını öne sürerek aşı olmaya temkinli yaklaşıyor. Çin’de üretilen aşıya güvenmediğini söyleyen Enver Ayar isimli vatandaş, “Meclistekilerin hepsi aşıyı olursa ben de olurum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi