Fransız ekibi Lille'de gösterdiği performansla adından söz ettirmeye başlayan Yusuf Yazıcı, başarısının sırrını açıkladı. Uzun süredir menajer, kariyer danışmanı, spor psikoloğu ve diyetisyenden oluşan bir ekiple çalıştığını belirten 23 yaşındaki futbolcu, “Her alanın profesyonellerinden oluşan bir ekibimiz var. Sadece bugünü, yarını değil, bundan 10-15 sene sonrayı da planlıyoruz. Uyku koçum bile var. Doğru uyku ve doğru dinlenme sahadaki kararlarımı olumlu yönde etkiliyor” dedi.

Attığı gollerden sonra kollarını havaya açan Yusuf, neden bu hareketi seçtiğini şu sözlerle anlattı: “Kariyer danışmanım 'Tüm engelleri tek tek aşıyorsun. Yaşadığın yer, oyun şeklin değişiyor ama bir tek şey değişmiyor; tüm bunları Yusuf Yazıcı olarak yapıyorsun." Senin sihrin iki 'Y' harfi. Vücudunun 'Y' şekline bürüneceği bir sevinç geldi aklıma. Koştuktan sonra durup ellerini iki yana aç ve 'Y' harfi oluştur, 'Yusuf Yazıcı burada de' dedi. İlk duyduğumda çok hoşuma gitti. Artık böyle seviniyorum.”

Adım adım İspanya’ya!
Geçen sezon yaşadığı talihsiz sakatlık sonrasında müthiş bir geri dönüşe imza atan 23 yaşındaki milli yıldız Fransa'nın da en çok konuşulan isimlerinde biri olmaya devam ediyor. İspanya'da Milan karşısında yaptığı 2. hat-trick ile UEFA Avrupa Ligi'nin gol krallığında zirveye yerleşen Yusuf Yazıcı'nın ismi konuşulmaya başlandı. İspanyolların ünlü yayın organı AS, Yusuf Yazıcı'nın daha önce de dile getirdiği üzere hayran olduğu Barcelona'ya performansını yükselterek adım adım yaklaştığı yazıldı.

Editör: Haber Merkezi