Ligde kötü gidişata dur demek isteyen bordo mavililer kendi evinde ağırladığı Rizespor’u 2-1’lik skorla mağlup etti. Karşılaşma sonrası Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı, açıklamalarda bulundu. 

Avcı, şu ifadelere yer verdi: ''Geldiğim günden itibaren 6 haftanın 5 haftasında vardık. Ne sıralamaya, ne puan durumuna bunların hiç birine bakmıyorum. Tespit ettiklerimizin üzerinden çalışarak hareket ediyoruz. Şu anda bunun sevincini belki yaşayamayacaksınız. Salı günü, hafta sonu müsabakalar var. Buna alışacağız en iyisini yapmaya çalışacağız. bugün geldiğimden beri ilk defa geri düştük. Maçı çevirdik. konsantrasyonumuz ve koparma duygulumuzla doğru başladık. Kolay oyunlar değil. Bugün ligimizde her takımın oyuncu kalitesi var. Her takımın oyuncu kaliteleri yüksek. Oyun aklımızı, duygumuzu, tutkumuzu içine sokmamız lazım. Tony’in, Ekuban ve Dijanniy’in dönmesi üretkenliğimizi arttırdı. Ben devre arasında 1 - 0 geride içeri girdiğimizde kazanabileceğimizi gösteriyordu. Kazandığımız için mutluyuz” dedi. 

TRABZONSPOR HÜCUM ORGANİZASYONLARI...
Trabzonspor’a hücum organizasyonları ile ilgili gelen soruya ise Abdullah Avcı, “Hep söylüyorum. İnsanlar bazı şeylere takıldığında devamlı sorabiliyorlar. Bana hücum organizasyonu çizsinler uygulayacağım. Hücum organizasyonu çalışmıyor değilim çalışıyorum. Oyunun iki tarafını oynayabiliyor musun? Bunu bugün bir tık daha fazla yapabildik. Tespitlerimizi adım adım yapıyoruz. İstekleri, arzuları, geri düştüklerinde tekrar buna tepki vermeleri ayağa kalkmaları benim için değerliydi. Oyunda olmayan mevkisel sıkıntılar vardı onların dönmesi kalitemizi arttırdı. 
3 oyuncu performans değerlendirmesiyle bizimle beraber olmayacaklar. Pereira, Trabzonspor’a çok iyi hizmetler etmiştir. Bu da bir performans değerlendirmesidir. Soyunma odasında bizimle beraber sevinci yaşadı. 

FARUK DİYE BİR OYUNCU KAZANDIK
Kupa maçında, Faruk diye oyuncu kazandık. Bazen Yusuf’u soracaklar. Yusuf’un oynama süresi dilim olarak 30 - 35 dakika verdikleri için o şekilde kullanıyoruz. En iyi şekilde Trabzonspor’a hizmet etmeye çalışıyoruz. Trabzonspor taraftarları bizimle beraber değil ama duyguları beraber. Oldukları zaman bize eşik atlatacaklar diye düşünüyorum”
dedi.

Editör: Haber Merkezi