Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı maç sonu konuştu. Avcı yaptığı açıklamada, "Maçtan evvel söylediğim şeyden yola çıkalım. Bitirdiğin sıralama, maç kazanmak, her hafta bir sınav. ve bu camia hep iyisini yapmak zorundasın. Her maçı kazanmanı istiyor. Kazanmak için sahaya çıkıyorsun. Bunun için çalışıyoruz. Bununla beraber önümüzdeki senenin planlamasını yapmaya çalışıyoruz. Zor deplasman olabilir, sahanın zemininde sıkıntılar olabilir. Ama oyunun bir takıma gerçekleri var. 2 - 3 formasyon denedim. 

Bu formasyonlara bazen cevap oldu, bazen olmadı. Oyun ve oyuncu performansının değerlendirmesini yapıyoruz. Bu bize ileri dönük değerlendirmeler yapacak. Duygumuz coşkumuz olacak. Aklımız planımız içinde olacak. Bunun ikisini bir arada yapmaya çalışıyoruz. Zihinsel yorgunluklar olabiliyor. Deplasmanda Trabzonspor 1 puan aldı diye sevinemez. Bugün Erzurum da kazanabilirdi, bizde kazanabilirdik. Zaman zaman doğru şeyler, zaman zaman çok uzaklaştığımız. Genelinden çok aslında ileri dönük baktığında adım adım haftalık neler çıkacak onun değerlendirmesini yapacağız. 1 puan, oyun ve oyuncu formasyonlarının değerlendirmesini yapacağız" diye konuştu. 

Gelecek adına da konuşan Avcı, “Takımla 4 aydır beraberim. Oyuncuları bireysel olarak tanıyorum. Rekabet ortamını arttıracağımız, kaliteyi artıracağımız durum oluşturmamız gerekiyor. Olması gereken bir oyunda adım adım geliştirmesini yapıyoruz. Bazen ona cevap oluyor. Bazen duruyor. Ama Trabzonspor her zaman kazanmak için oynar ve hedefe oynar. Kazanacak oyun, oyuncular ve formasyonlar üzerinden çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki sene net belli olacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi