Süper Lig’in 15. haftasında Trabzonspor kendi evinde Galatasaray'a 2-0'lık skorla yenildi. Zorlu geçen maçın ardından Trabzonspor Teknik direktörü Abdullah Avcı basın toplantısı düzenledi.

Oyundan kopmaları kabul edemeyeceğini belirten Teknik Direktör Avcı, "İlk 15 dakika dışında her seferinde daha fazla oyuna girdik. Hiç beklemediğimiz anda savunmanın merkezini boşalttığımız anda kaleci kurtardı ancak sonrasında gol yedik. Belki de 7 haftalık sürecin daha iyi oyunuydu. İkinci yarı oyuna tekrar ortak olacağımız dönemde kalemizde gol gördük. Oyun, oyuncuya da bize de iyi hissettiriyordu. Ancak ikinci golü yememiz kopukluklar oluşturdu. 2-3 pastan sonra kaybettiğimiz toplar, final pasları, oyundan kopma Trabzonspor’a yakışmadı. 2-0’dan sonra anları doğru yaşamamız lazım. Oyuna her an ortak olabilirdik ki o fırsatlar önümüze çıktı. İlk yarı oyun daha iyiydi, ikinci yarı golden sonra kopukluklar oldu ama fırsatlar vardı, kazanamadık. Bazen sınırlı kadro yapısının olmasından hamlelerde bir takım durumumuzu netleştirmiyor. Bugün kaybettik. Beni üzen tarafı ikinci golden sonra kabullenmiş durum. Trabzonspor, bunu kabullenmez, bu beni üzdü ama çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Basın mensuplarının oyuncu kalitesi oyunu sekteye uğratıyor mu yönündeki sorusu üzerine ise Abdullah Avcı, “Oyunun sekteye uğradığını söyleyemem. İlk yarıda oyunumuz gelişerek ve iyiye doğru gidiyordu. Oyunu geliştirebilmek için hem oyun hem de oyuncu kalitesini arttırmamız gerekiyor. Sadece Ekuban değil Abdülkadir Ömür de yok. Sınırlı bir kadro içerisinde Ekuban’ın ve Ömür’ün olmaması bizim seçeneklerimizi daraltıyor. Şu anki kadromuzun önemli oyuncuları. Şampiyonluk yarışına, tabelaya, sıralamaya değil Trabzonspor’un her hafta parça parça kazanmasına odaklandık. Bugüne kadar da bu doğru gitti, bundan sonra da bıraktığımız yerden devam edecek " diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi