Kulüpler Birliği toplantısı sonrası Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, MHK'nın aldığı kararlar sonrası canlı yayında konuştu.

İşte o sözler...

"10 haftalık sürecin nasıl geçeceği konusunda insanların akıllarında soru işaretleri var. Sürecin sağlıklı geçeceği konusunda teminatı veren, MHK başkanı. Bu kararı veren kurum, bunun sorumluluğunu da üstüne almıştır. Bu da işin doğasında vardır."

"Bizim sıkıntımız isimlerle değil, sistemle. Bunu defalarca kez ifade ettik."

"Kararı öneren kurul MHK, veren kurul TFF."

"ANADOLU FUTBOLU ÇÖKERSE...."
"Zaman zaman kullandığım bir ifade vardır. Anadolu futbolu 4'ten büyüktür diye. Trabzonspor, futbol payının yüzde 20'sini ifade ediyor. Anadolu futbolu çökerse, Türk futbolu çöker. Bugün, hayretle bakıyoruz ki, Anadolu takımlarının gelir kaybı, 3 sene sonra bugün, yayıncı kuruluş tarafından algılanmış durumda. Kendileri de bir bildiri yayınladılar, biz para verdik ama ihale bize verilmediği için finansal açmazın içine gireceksiniz dediler."

"İhale süreci devam ettiği için belirleyici ifadeler kullanmanın sağlıklı olmayacağını düşünüyorum ama çok da karmaşık bir durumda değil. Çok açık, şeffaf berrak değil ama çözülmeyecek bir durum değil. Bu kadar iş dünyasının, ticaret dünyasının içinde olan insanlar, aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri, bir kaç yayın ihalesi gerçekleştirmiş yöneticiler, bir şekilde bu sorunu çözmemiz lazım."

"Bir anlamda da global olarak, dünyanın içinde bulundurduğu şartları göz önünde bulundurduğumuzda, ihale tarihinin de gelmiş olması, kuzeyde de bir savaşın patlak vermiş olması, çok büyük bir şanssızlık olarak değerlendiriyorum. İnşallah en kısa süre içinde kulüplerin menfaatinde olacak bir şekide sonuçlandırırız."

"Üç puana verilen galibiyet ücreti 800 bin Euro'dan 180 bin Euro'ya düştü. Kulüplerimiz 3 sene içerisinde yüzde 80'e varan bir gelir kaybına uğradı."

MHK BAŞKANINA CEVAP GELDİ!
"Yanılmıyorsam bugün yaptığı açıklamada; "8 binin üzerinde bir kadromuz ve 6 bin civarında bir hakem kadromuz var" dedi. Böylesine geniş bir rakama sahip oldukları yerde en ince detayına, ayrıntısına kadar hesaplayarak böyle bir kararı almışlardır diye düşünüyorum"

Editör: Haber Merkezi