Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Teknik Direktör Ünal Karaman’ın kulübün önemli bir parçası olduğunu söyledi.

“Ben Trabzonspor’da teknik direktörlük yapacak insanın bizim prensiplerimizi, bizim bakış açımızı, bizim hissettiklerimizi ve bizim yaşadıklarımızı yaşayan bir insan olmasını istemişimdir” diyen Ağaoğlu, “Bunların yanı sıra egolarından ve komplekslerinden sıyrılmış bir adam olması lazım. İşte çok açık ve net.

Bütün bunların hepsini bünyesinde topladığı için, özellikle bu sıkıntılı süreçte en doğru insan olduğu için Ünal Karaman’ı göreve getirdik” dedi.

Ağaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim hoşuma giden şey; sadece sportif alandaki başarının ötesinde spor etik ve ahlakına uygun davranan, hiçbir şekilde topluma vermiş olduğu mesajlardan dolayı kulübün bir sıkıntı yaşamasına sebebiyet vermedi. Topluma her zaman olumlu mesajlar vererek kulübümüzün ve takımımızın ülke genelinde sempatisinin yükselmesine neden olan yapıya sahip bir insan.

Dolayısıyla biraz da özetlersek, sportif katkılarının yanında çok önemli psikolojik ve idari katkıları da oldu. Sadece sportif anlamda değil, idari anlamda da bizim yükümüzün çok önemli bir bölümünü üzerimizden aldı” dedi.

Trabzonspor’un her zaman zirve mücadelesi veren bir takım olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, “Yani Trabzonspor’un bordo-mavi forması her zaman Süper Lig’in zirvesinde yer alan bir formadır. 'Şampiyon olacağız' dediğiniz zaman camiayı pek gerçekçi olmayan bir noktaya getiriyorsunuz.

Çünkü önünüzde 34 haftalık bir maraton var, yoğun mücadeleler var, çetin takımlar var. Neyin ne olacağını bu kadar erkenden kestirmeniz zaten mümkün değil, falcı olmanız lazım. Bizim yapmamız gereken, o zirve mücadelesini layıkıyla vermek."

Editör: Haber Merkezi