Süper Ligin 17. haftası itibariyle en yakın rakibine 9 puan fark atan Trabzonspor'un Başkanı Ahmet Ağoğlu bugün HaberGlobal'de, Tolga Candaş Işık'ın konuğu oldu... 

Ağaoğlu'nun konuşmalarından satır başları şu şekilde: 

Maç maç baktığımızda Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş.. 20 puan oldu ama yaşadıkları türbülansı göz önünde aldığımızda ben hala Fenerbahçe, Galatasaray Beşiktaş’ı yarış içinde görüyorum.
Göze hoş gelen futbol göz önüne aldığımızda Hatayspor, Başakşehir, Konyaspor, Karagümrük güzel futbol oynuyor.

Sezon başladığında Trabzonspor takımı tam kadro halinde, maçlara başladı. En büyük avantajlardan bir tanesi bu. Bunu her zaman yapmak mümkün olmuyor. Kulübün ekonomisini sağlam temellere oturtmanız lazım.

Trabzonspor 1 milyar 380 milyon TL borcu var. Yapılandırılmış borç 900 milyonun üzerinde.

40 milyon Euro’luk kadroyu 16 - 17 Milyon Euro’ya indirdik. İkinci sene ke o bütçeyle devam ettik.
Bu sene şampiyonluğu hedef olarak belirlediğimiz için 23 Milyon Euro net maaşla gidiyoruz.

TRABZONSPOR’UN FİNANSAL BAŞARISINDA DEVLET DESTİĞİ VAR MI?

Bütün girdisi çıktısı, hesabı KAP ile paylaşılan kulüp. Bunu söyleyenlere her zaman şunu söylüyorum. Bütün hesaplar açık. Gelip, 1 kuruş kaynağı belli olmayan, bir girdi tespit ederlerse, ben soy isminin üzerine kocaman bir çizgi çizerim.
Bugün borsada işlem gören 4 büyük kulüp var.
Yaptığınız her harcamayı, imzaladığınız her sözleşmeyi kamuoyu ile paylaşmak zorundasınız.
Kulübün kasasına giren her kuruşu açık net olarak beyan etmek zorundasınız.
Diğer kulüplerde aynı yapıya sahip. 4 büyük olarak tabir edilen kulüpler Denitim Şirketlerinin, Denetimine ve raporlamasına tabidir.
Algı yaratmak için bunlar söyleniyor ama, bu insanların hepsinin hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Hepsiyle yargı önünde hesaplaşacağız.
O zaman alıp getirecekler. Bakın şuradan şu geldi. Trabzonspor’a şöyle bir kaynak sağlandı.
Trabzonspor’un borçlarının yapılanmasından ziyade, en fazla yararlanan kulüpler Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray. Bizden daha fazla borcu olan kulüpler.
İlk yapılanma 5 yıllıktı. O yapılanmada bile Trabzonspor’un borçları ödenebilir düzeydeydi.
Daha sonra kulüplerin itirazı sonrası yeniden yapılandırmaya gidildi. 7 + 2 seneye yayıldı. Bize devlet yardımı olmadı ama Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın borçlarının da uzun vadeye yayılması bize çok yardımcı oldu.

BORÇLAR NASIL ÖDENECEK?

5 yıllık yapılandırmada ödenebilir olduğunu söylemiştim. 9 seneye yayıldığında bizim için fazla sıkıntı yaratmaz. Ciddi faiz yükü var. O yeniden yapılandırmada farklı bir şey uygulanırsa, yeniden yapılandırma olursa…
Tabi burada önemli olan şu: Borçların ödenebilirliği..
Bizim açımızdan baktığınızda zorlanarakta olsa, son ekonomik gelişmelerden dolayı zorlanarakda olsa yine bu borçları ödeyebilecek finansal yapıya sahibiz.

ARA TRANFSERDE 2 İSİMLE PAZARLIKLAR DEVAM EDİYOR

Ana transferin bütün detaylarını 3 - 4 ay öncesinden tespit eden kulüp, ara transferde de…
Son TL’nin yabancı para birimleri karşısında değer kaybından sonra o konuyu bir kere daha değerlendirmeyi aldık. Elimizdeki alternatiflerin içinde o çerçevede, daha önce mutabakata kaldığımız Kouassi ile anlaştık.
Mevki vermeyeyim, 2 oyuncu ile pazarlıklar devam ediyor.

SÖRLOTH İLE GÖRÜŞME YAPILACAK MI?

Sörloth, ara transferde yok. Real Socieadad’ın elinde opsiyon. Nisan ayında kullanmadığı takdirde Redbul’a geri dönecek. Nisan ayına kadar da kolay kolay onu oradan almak kolay değil.
Trabzonspor’un oyun yapısı göz önüne alındığında ilerde oynayan oyuncular skora katkı yapan oyuncular. En fazla skora katkı yapan takım…

ŞAMPİYON OLURSA UĞURCAN VE ABDÜLKADİR GİDECEK Mİ?

Hedefleriniz doğrultusunda yerini doldurulacak her oyuncu gönderilir. Doğru paraya…
Geçen sezon sonu Uğurcan’a bir teklif geldi. Onun anlaşmalı olduğu yurt dışında menajerlik şirketiyle de görüşmüştük. Onlar 5 gün kala getirdiler. Lig başlıyor. Transfer penceresinin kapanmasına 5 gün kala teklif getirdiler. Belki pazarlık sürecinde elimizi bağlamak için miydi? Gerçekleşmesi mümkün değildi..
Yerini doldurabileceğiniz her oyuncu…

ABDÜLKADİR’E 23 MİLYON EUROLUK TEKLİF

Vakti zamanla Abdülkadir Ömür’e 23 milyon Euro teklifi geri çevirmiş adamım. Yusuf’u vermişiz, aradan geçmiş 3 gün 5 gün Abdülkadir’e böyle bir teklif geliyor. Hedefi olan takımız.

EDİN VİSCA İDDİASI...

Perfromans olarak değerlendirmeyi hocanın kendisi ve izleme ekibi yapıyor. Onun ötesinde finansal olarak, maliyet olarak..
Bir iki oyuncuyla alakalı hocaya geri döndük. “oyuncunun talebi bu, ne diyorsunuz” dedik. “Başkanım maliyeti yüksek kalsın” dedi.
Trabzonspor’un yaşadığı sıkıntılar, diğer kulüplerin yüzde 70 -80’inin yaşadığı sıkıntılar finansal. Oyuncu alır getirirsiniz sıkıntı yok, ama parasını ödemek..
O oyuncunun maliyetinden dolayı diğer oyuncuların parasını ödeyemediğinizde yapıyı çökertirsiniz.
Biz bonservisi elinde sadece imza parasıyla gelen oyuncuya bayılıyoruz.
Dijanniy, Dorukhan, Kouassi öyle geldi. Bunlar güzel transferler. Ama bunlar sezon sonu mümkün olabiliyor. Devre arasında kulübüyle sözleşmesi olan oyuncuyu ki kulübü sizin ihtiyacınız olduğunu hissettiğiniz anda balığı kavağa çıkarmaya başlıyor.

NWAKAEME İLE SÖZLEŞME UZATMA…
Sorumluluğu hocaya verdiğiniz yerde bütün yetkiyi hocaya vereceksiniz. Genel kurulda o işin sorumluluğunu bize verdiler. Yetki de bizde.
Tony gerçekten sevdiğimiz bir oyuncu. Şu an itibariyle baktığımızda Çakır, Hüseyin Türkmen, Parmak, Abdülkadir Ömür ve Tony…
3,5 yıldır hep birlikteyiz. En eski oyuncularımızdan birisi.
O yetkiyi bize verdiği için Genel Kurul, biz merak etmesinler hem kulübün menfaatleri doğrultusunda sevdiğimiz beğendiğimiz, pek çok yönden farklı bir insan Tony ile o işi en iyi şekilde neticelendireceğimize kimsenin kuşkusu olmasın.

ÜNAL KARAMAN’A NEDEN VEDA MESAJI YAYINLATMADI!

Trabzonspor kalibresindeki bir takımda kulüpte, ne zaman ki bir takımda bir oyuncu, futbolcu, antrenör, kulüp başkanı veya kulüp yöneticisi kulübün üzerinde değer görmeye başlar anlaki orada bir sıkıntı var.
Trabzonspor kulübünde aslolan, Trabzonspor kulübünün armasıdır, şahsiyetidir. Ahmet Ağaoğlu, Hasan, Hüseyin asla değil.
Efsane başkan Şamil Ekinci’nin genç jenerasyon ismini bile zor hatırlar. İsmini hatırlarlar da Şamil Ekinci’yi anlatır mısın dediğinde emin olun yüzde 10 - 20’sini ancak anlatırlar.
Trabzonspor felsefesini oluşturan başkan Şamil Ekinci..
O bile hiç bir zaman o kulübün önünde değer görmedi. O şekilde görülmesine asla müsade etmedi.

GERVİNHO'NUN SÖZLEŞMESİ ASKIYA ALINDI

Sözleşmeli olan oyuncunun sözleşme fesih maddelerinde böyle bir şey yoktur. Oyuncuyla beraber sözleşme imzaladınız “Benim senle işim yok” diyip sırtınızı dönemezsiniz. Trabzonspor büyüklüğünde bir kulübe yakışan davranış değil.
Karşılıklı oturulup konuşulur. Lisansını askıya alacağız. Yabancı hakkını kullanmak için. Sözleşmesini askıya aldı, onun yerine Koaussi ile imzaladık.

Editör: Haber Merkezi