YÖNETİM BİR TAŞLA BİRÇOK KUŞ VURACAK

Trabzonspor yönetimi, gelecek sezon çok daha güçlü bir kadro oluşturmak için dış transfer çalışmalarını yoğunlaştırırken, en yüksek ücreti santrafora verecek. Savunmasını, orta sahasını ve forvetini yeni isimlerle takviye etmek isteyen yönetim, ‘çilek’ diye tabir edilen ve taraftarları asıl heyecanlandıracak ismin gol noktalarında etkili olacak ve dünya futbol piyasasında bu açıdan bir yere sahip olmasına dikkat edecek.

BONSERVİSİ ELİNDEKİLER TERCİH NEDENİ

 Bu ismin, bir yandan ürün satışlarını patlatması, öte yandan da Akyazı Stadı’nın tribünlerini doldurması, hatta kombine satışını patlatması isteniyor. Bu nedenle de santrafor transferinde her türlü fedakarlığın yapılacağının altı çiziliyor.Santrafor olarak Avrupa piyasasında önemli yerleri olan isimlerden İtalyan futbolcunun önemli temsilcilerinden olan ama hırçınlığı ile de dikkat çeken Maruo Balotelli en önde gelen adaylardan biri olarak kabul ediliyor. Bir başka İtalyan Celta Vigolu Giuseppe Rossi de bir başka aday olarak öne çıkıyor.

İki oyuncunun da sözleşmelerinin bitmiş olması önemli avantaj olarak kabul ediliyor. Forvet için bir başka önemli aday Milan patentli Fildişi sahilli oyuncu Seydou Dombia olarak kabul edilirken, bir başka Fildişi Sahilli oyuncu olan ve daha önce Arsenal, Roma formaları giyen ama futbol hayatını şu anda Çin’in Hebei Çhine Fortuna takımında sürdüren Gervinho oldu. Bu iki oyuncunun sözleşmelerinin devam etmesi ise sıkıntı olarak kabul ediliyor ama kiralama yönteminin devreye sokulması düşünülüyor.

Futbol hayatına Meksika’da devam eden Fransız yıldız Jean Pierre Gignaç ve Celta Vigolu bir başka önemli İspanyol yıldız Soldado da liste başında olan oyunculardan ikisi olarak görülüyor. Yönetimin listesindeki bir başka gol makinesi ise Milan’a rekor fiyatla fiden Kolombiyalı önemli oyuncu Carlos Bacca oldu. Bordo-Mavili yönetimin Ersun Yanal’ın da talebi doğrultusunda bu yıldız oyunculardan birini kadrosuna katarak hem gol sorununu çözmek istediği, hem de tribünleri ayaklandırmayı hedeflediği vurgulandı.

Editör: Haber Merkezi