Ligde kalan 8 haftada 3 galibiyet alması halinde şampiyonluk ipini göğüsleyecek olan bordo-mavili ekibin bayrağı Berlin'in en gözde tarihi meydanlarından biri olan Zafer Sütununun en tepesine asıldı. 

1873 yılında yapılan ve 67 metre uzunluğu ile ziyaretçilerin uğrak yeri olan Zafer Sütununa çıkan bordo mavili taraftarlar Trabzonspor bayrağını erken dalgalandırdılar. 

DOLABIMDA SAKLIYORDUM

Yusuf Fidan'ın bayrak hikayesi iki sene önce Başakşehir'e kaptırılan şampiyonluk zamanında başladı.

Büyük bir bayrak yaptıran taraftar, şampiyonluk elden gidince bayrağı dolabına sakladı ve o gün kendi kendine söz vererek “Bu bayrak sadece Trabzonspor şampiyon olursa bu dolaptan çıkacak. Daha önce İtalya'da Juventus deplasmanında polisten şiddet gördüm, o gün yemin ettim ve dedim ki, Trabzonspor şampiyon olsun Avrupa´nın göbeğine ben Trabzonspor bayrağı asacağım. Bugünler nasip oldu. Oğlum Emre ile Zafer Sütününa çıktık ve keşif yaptık, hiçbir engel ile karşılaşmayınca taraftar arkadaşlarımız ile bayrağı astık'' dedi.

BABAMIN VASİYETİ

Bayrak asma hikayesinin arkasında ise bir başka duygusal hikaye çıktı. Berlin Amatör liglerinde uzun yıllar futbol oynayan Murat Şahinbaş 3 yıl önce amansız hastalığa yenik düştü. Ölmeden önce oğlu Enes'e “Eğer Trabzonspor şampiyon olursa Berlin'in en yüksek yerine Trabzonspor bayrağı asın “ diye vasiyet etti.

Berlin'de Akçaabat köftesi salonu işleten Enes babasının bu vasiyetine duyarsız kalmadı ve arkadaşları ile 67 metrelik Zafer Sütununa çıkarak bordo mavili bayrağı dalgalandırdı.

Enes şampiyonluk maçına gideceğini belirterek “İlk işim babamın mezarına giderek baba şampiyon olduk sana geldim huzur içinde yat diyeceğim.'' ifadesini kullandı.

(Haber: Çağlayan Aktürk)

Editör: Haber Merkezi