Süper Lig’in şampiyonu Trabzonspor, transferde atağa kalmak için geri sayıma geçti. Geçen sezon Dünya yıldızı Marek Hamsik transferiyle taraftarlarını heyecanlandıran bordo-mavililer, bu sezon da bir dünya yıldızını kadrosuna katmakta kararlı. Bu doğrultuda gündeme gelen isim ise şimdiden büyük bir heyecan yaşattı. Trabzonspor’un Lyon'un sözleşmesi devam etmesine rağmen bedelsiz olarak serbest bırakmaya hazır olduğu 33 yaşındaki savunma oyunusu Jerome Boateng ile ilgilendiği iddia edildi.

Beşiktaş’ın da transfer gündeminde yer aldığı ifade edilen Boateng’in transferini Trabzonspor’un bitirmesinin an meselesi olduğu belirtildi. Yeni yabancı kuralındaki belirsizliğin devam etmesine rağmen Trabzonspor’un Boateng ile el sıkıştığı ve bugün yarın ön protokolün imzalanacağı kaydedildi. Herta Berlin, Hamburg, M.City ve Bayern Münih gibi takımların da formasını giyen Boateng, Lique 1’de geride kalan sezon 19 maça ilk on birde çıkıp, 5 kez oyuna sonradan dahil oldu. 14 hafta ise forma giyemedi.

Kupa koleksiyoncusu

2016’da Almanya’da yılın futbolcusu seçilen Boateng, kariyerine 1 Dünya Kupası(Almanya 2014), 2 Şampiyonlar Ligi ((B.Münih)) kupası, 9 kez Bundesliga Şampiyonluğu((B.Münih), 5 Almanya Kupası(B.Münih), 1 İngiliz Kupası(M.City) kaldırdı.

Editör: Haber Merkezi