DIŞARIDAN GELENLERE GÖRE ÇOK MAKUL

Trabzonspor’da Sadi Tekelioğlu’yla yolların ayrılmasının ardından Başkan Muharrem Usta tarafından büyük umutlarla iş başı yaptırılan Cem Bağcı ve Murat Dizdar ikilisiyle yollar ayrılırken, altyapı genel koordinatörlüğüne İhsan Derelioğlu getirildi. Derelioğlu, yönetimin görev başında bulunacağı önümüzdeki 1,5 yıl içinde altyapıyı organize edecek ve aynı zamanda 1461 Trabzon ile de koordineli çalışılması için çaba harcayacak. Önemli bir görev üstlenen Trabzonspor’da her birimde görev almış ve başarılı bir geçmişe sahip bulunan  Derelioğlu’na aylık 12 bin lira ödeme yapılacak.

KULÜBÜN OLMAZSA OLMAZI TASARRUF

Bordo-Mavili kulüpte Sadi Tekelioğlu da aylık 13 bin liraya görev yapıyordu. Buna karşın Pro Lisansı bile bulunmayan Cem Bağcı’ya aylık tam 30 bin lira ödeme yapılıyordu. Murat Dizdar da bu rakama yakın bir para kazanıyordu. Derelioğlu’nun gelişiyle birlikte Cem Bağcı ile arasında tam 18 bin liralık aylık fark oluştu. Böylece Bordo-Mavili kulüp sadece altyapıda bir kişilik operasyon ile kasasından çıkacak 18 bin liradan kurtulmuş oldu. İhsan Derelioğlu’nun geçmişiyle birlikte Cem Bağcı’nın çok önünde olmasına karşın kazanacağı para “Trabzonlu farkı” olarak yorumlandı.

 ALTYAPI GERÇEK BİR AKADEMİ OLACAK

Bu arada İhsan Derelioğlu, son olarak Akçaabat Sebatspor kulübünde 2010-2011 yılında görev aldıktan sonra istifa etmiş ve kenara çekilmiş, bu sezon başında Başkan Muharrem Usta’ya verdiği brifingdeki bilgi birikimiyle birlikte dikkat çekmişti. Usta’nın, Derelioğlu’nu dinledikten sonra, “Trabzonspor’da böyle donanımlı isimlerin olduğunu bilmiyordum. Sizlerden yararlanacağız” demişti ancak resmi bir görev vermekten de imtina etmişti.  Derelioğlu, 7 yıl aradan sonra ilk kez çalışacağını ifade ederken, altyapının kendisine yabancı olmadığını ve buradaki temel sorunları bildiğini belirtti. Derelioğlu, “Altyapıyı gerçek bir akademi haline getirmeliyiz. Burasını her yönüyle üretken bir duruma taşımalıyız. Bunun için de ne tür çalışma gerekiyorsa tümü gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi