Trabzonspor'da önce yardımcı antrenör olarak, sonra da geçen sezon başında teknik direktör olarak görev alan İngiliz teknik adam Eddie Newton, bordo-mavili ekipte yaşadığı şok anlarını anlattı.

İşte Newton'un Trabzonspor maceraları...

"BAŞLARDA ŞÜPHELİYDİM"

Chelsea'deyken Trabzonspor'da çalışma şansı geldi. İlk başlarda açıkçası biraz şüpheyle yaklaştım. Çok sevdikleri bir Türk teknik adam (Hüseyin Çimşir) vardı. Beni de yabancı oyuncularla ilgilenmem için istediler.

"TÜRKİYE ÇOK DUYGUSAL"

Chelsea ile konuştum ve izin istedim. Hüseyin Çimşir de beni istedi, gittiğimde her şey harikaydı. Lig için mücadele veriyorduk ve şampiyonluğa uzak değildik. Sonlara doğru 1-2 beraberlik aldık ve işler Türkiye'de duygusallığa döndü. Futbol her yerde duygusal ancak aman Allah'ım, Türkiye çok duygusal. 2 maç kala başkan teknik direktörü kovdu.

"KÜÇÜK DİLİMİ YUTMUŞTUM"

Küçük dilimi yutmuştum. Bana göre bu hareketin hiçbir gereği yoktu. Ancak gerçekleşti ve başkan beni arayıp, 'Yarın takımın başına geçiyorsun, iki maçı da kazanmalısın' dedi.

Trabzonspor'da beklenen gelişme! Teknik direktör Eddie Newton kovuldu -  Internet Haber

"BİRLİKTE ÇALIŞTIKLARIM GİTTİ"

Şanslıyım ki ilk maçı kazanıp 2. olduk, diğerini kazanıp kupa aldık. Çok hoşuma gitmişti. Sonra başkan beni teknik direktör olarak göreve getirdi. Ancak birlikte çalıştığım grup gitmişti.

"GELENLER İYİ DEĞİLDİ"

5-6 iyi oyuncuyu kaybettik. Başkanın gelen oyuncular üzerinde gerçek bir kontrolü yoktu ve bu benim düşüncem, gelen oyuncular yeterince iyi değildi.

"YAPILANDIRMAYI BİTİREMEDİK"

Bu oyuncularla elimden geleni yaptım ve bazı genç oyuncuları geliştirmeye çalıştım ama zordu. 7. hafta sonunda başkan beni de kovdu, maalesef başladığımız yeniden yapılanmayı gerçekleştiremedik.

"ZAMANLA ÖĞRENİYORSUN"

Bizden, hiçbir şey yokken bir şeyler inşa etmemiz istendi. Bu zorluydu ancak zamanla öğreniyorsun. Futbol dünyasını, işlerin nasıl gittiğini öğrendim. Bir dahakine her şeyi daha iyi biliyor olacağım.

Editör: Haber Merkezi