Trabzonspor’da Muharrem Usta başkanlığında 2016-2017 sezonunda teknik direktör Ersun Yanal’ın raporuyla Kızılyıldız’dan 1.4 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen Luis İbanez, tam bir hayal kırıklığı yaşattı. 2015-2016 sezonunda Kızılyıldız formasıyla 26 maçta 10 gol atıp dikkatleri üzerine çeken ve scout ekibinin de önerisiyle Bordo-Mavili renklere bağlanan İbanez, Süper Lig’de şuana kadar Bordo-Mavili formayı sadece 8 kez giyebildi.

FORMAYA HASRET
İlk sezonunda Süper Lig’de 5, Türkiye Kupası’nda 4 ve U21 takımında ise 7 kez olmak üzere 16 kez forma giyen 30 yaşındaki futbolcu 2017-2018 sezonunda ise Karabükspor’a kiralanmıştı. Karabükspor’da 21 maçta forma giyen ancak orada da beklentilerin uzağında kalan İbanez, bu sezon başı yeniden Trabzonspor’a dönmüştü. Sezonun ilk maçında 11’de görev alan İbanez ardından formaya hasret kaldı.

ELDE KALDI
Bir türlü beklentileri karşılayamayan, yüksek maliyeti nedeniyle Trabzonspor’un göndermek istemesine rağmen elde kalan Arjantinli futbolcu bu sezon Süper Lig’de 3, Türkiye Kupası’nda ise 6 olmak üzere 588 dakika süre aldı. Trabzonspor forması altındaki iki sezonda lig ve kupada hiç golü bulunmayan İbanez’in sadece U21 formasıyla 1 golü bulunuyor. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan futbolcu adeta oturduğu yerden milyonlar kazandı.

SERVET KAZANDI
Trabzonspor’un 1.4 milyon bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Luis İbanez, Bordo- Mavili kulüpten ilk sezonunda 850 bin Euro, ikinci sezonunda 950 bin Euro ve üçüncü sezonunda ise 1 milyon 50 bin Euro garanti ücret olmak üzere toplam 2 milyon 850 bin Euro kazandı. İbanez’in ikinci sezonki ücretinin yarısını kinalandığı Karabükspor üstlenmişti.

Editör: Haber Merkezi