Trabzonspor’un Gaziantep FK maçında uğradığı kıyım bardağı taşıran son damla oldu. Abdülkadir Ömür’ün nizami bir şekilde topu rakibinden almasının ardından atılan golün hakem Halis Özkayha tarafından geçersiz sayılmasının yankıları sürüyor. Özkayha’nın önce golü verip sonra VAR odasında Özgüç Türkalp’in uyarısıyla birlikte dakikalarca izlediği pozisyonun ardından golü geçersiz sayması kafalarda derin soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.

Bordo-Mavili ekibin şampiyonluk yolunda önemli 2 puan bırakmasına vesile olan Halis Özkayha’nın yaptığı kıyımın ilk kıvılcımı aslında Beşiktaş maçında çakıldı. Beşiktaş Trabzonspor maçında düdük çalan Fırat Aydınus’un Boanteng’i Pereira’ya yaptığı hareketi görmezden gelerek kırmız kartla oyun dışına atamaması bir anlamda Bordo-Mavili ekibin avantajlı duruma geçmesine mani oldu. Aydınus eğer Beşiktaş’ı 10 kişi bırakabilseydi maçın seyri çok farklı yerlere gidebilirdi.

O maçta da VAR odasında görev yapan Ali Palabıyık’ın sadece pozisyonu seyretmekle yetinmesi Trabzonspor’un elinden avantajının alınmasına yetti. Bordo-Mavili ekip üzerinde sinsice planlar yapıldığı aşikar. Bordo-Mavililer’i şampiyonluk hedefinden uzaklaştırmak için karanlık düzen devreye girdi, Gaziantep FK maçında ise kendilerini belli etti. Maskelerinizin arkasına gizlenseniz de artık sizi iyi tanıyoruz, niyetini iyi okuyoruz. Ancak her şeye rağmen yolumuza taş koysanız da, durmayacağız. Yıldırmaya kalksanız da inatla, hırsla hedefe koşacağız.

SUSALIM DA GÖZ MÜ YUMALIM? / Selim Şener
MHK Başkanı Zekeriya Alp'e sözüm. Futbolun içinden geldiniz. Sayın hocam MHK Başkanı olarak beyanat veriyorsunuz, sonunda da masa altında sopa gösteriyorsunuz. Futbolcu olarak, basın mensubu olarak yazmayacak mıyız? Gri düşünceler içerisinde verilmiş karar, size vicdani ve ahlaki olarak görünebilir. Oysa bütün vicdanlar öncesinde verilip, sonrasında VAR'ın telkiniyle iptal edilen golün üzüntüsünü yaşamaktadır. Türk futbolunu yönetenler ve de bütün sporseverler bu kurguyu anlamalıdırlar. 8 tane gözün göremediği bu olayı 80 milyon görmüşse eğer ne yapalım konuşmayalım mı başkan... Susalım mı? Göz mü yumalım. Hakkımızı aramayalım mı? Şimdi vicdan, top sende başkan.

GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR / Gökmen Özağcı
Trabzonspor üzerinde oynanan oyunlar ortada. Bu oyunları bozmak bizim elimizde. O nedenle burada taraftarlara çok büyük iş düşüyor. Belki Gaziantep FK maçında çok önemli 2 puan kaybı yaşanıldı ama hala şampiyonluk şansı yüksek Bordo-Mavili ekibin. Hayalleri gerçeğe dönüştürmek için 10 hafta kaldı. Her zamankinden daha çok birbirimize sarılacağız, kenetleneceğiz. Unutmayalım ki Trabzonspor’un Trabzon’dan başka dostu yoktur. Pekala biz birbirimize yeteriz. Önümüze taş koymaya çalışanları da ezer geçeriz. Yeter ki birlikte hareket edelim, aynı havayı soluyup diri olalım. Gerisi vızıltı gelir.

KİRLİ ELLERİ ÇEKTİRİN / Selahattin Özcan
Trabzonspor zirve yarışına adını iyiden iyiye yazdırınca şark kurnazları yine iş başına geçti. Tam da beklediğimiz gibi. Bu malum cenah yıllar yılı sürdürülen oyunu bu yıl da yine kendilerine göre mutlu sonla sonlandırmak istiyor. Tek amaçları içinde oldukları güç birliğini kullanıp Trabzonspor’un önüne takoz itmek. Sözün özü 2010-2011’de uygulanan senaryoyu yeniden parlatma derdindeler. Çok acı şekilde gördük ki, bu cenah deprem nedeniyle ertelenen bir maçın ardından 41 canı dahi 3 puandan önemsiz görebilmişti. Bu oyunlara alışığız ancak, Trabzonspor’un hakkı ile çıktığı zirveden haksızlıkla inmesini asla kabullenemeyiz. Türk futbolundan, bu kirli ellerin bir an çektirilmesi gerek. Çektirin!

BU NASIL FAUL?
Gaziantep FK maçının son anlarında Abdülkadir Ömür’ün topu kapmak adına yaptığı hamle nizami olmasına rağmen Özkahya bu pozisyona faul verdi.

KIRMIZI NEREDE?
İstanbul’da oynanan Beşiktaş maçında ev sahibi ekibin oyuncusu Boateng Pereira’yı yaka paça yere indirmesine rağmen Aydınus bırakın kırmızı kartı sarı kartına dahi başvurmadı.

Editör: Haber Merkezi