SONNOKTA ÖZEL HABER - Trabzonspor bir yandan büyük ekonomik buhran ile karşı karşıya kalırken ve borç sarmalının içinde debelenirken diğer yandan da astarı yüzünden pahalı, yaşlı oyuncu transferi konusunda yönetim dev adımlar atıyor. Göreve gelirken daha çok altyapıya önem vereceğini, ekonomiyi rayına oturtup, borcu aşağılara çekip sıfırlama yoluna gideceğini söyleyen ama daha sonra bu düşünceden çark eden Başkan Muharrem Usta ve ekibi yeni dönemde ise ipin ucunu tam kaçırdı.

TAM TERSİNİ YAPTI
Göreve geldiğinde özellikle iktidarın güçlü isimleri tarafından desteklenen ama uygulamalarıyla birlikte bu kesimin de güvenini kaybeden Usta’ya olan desteğin çekildiği de ileri sürülüyordu. Bunun için de Usta ve ekibinin yıldız transferleriyle birlikte taraftarın gözüne girerek, yeni bir süre kazanma peşinde koştuğu kaydediliyor. Aslında Başkan Muharrem Usta ve ekibinin bu koşullar altında özellikle dış transferde çok daha dengeli bir politika izlemesi beklenirken, tam dersi bir yola girerek dikkatleri üzerine çekti.

BU PARALAN NASIL ÖDENECEK?
Önce Milan’dan Juraj Kucka’yı 5 milyon Euro bonservis bedeli ve 2.250 bin Milyon Euro yıllık garanti ücret karşılığında transfer eden Başkan Usta ve ekibi, şimdi de yine pahalı oyuncular Burak Yılmaz, Serdar Taşçı, Romen Sosa ve Moussa Sissoko gibi isimleri almak için büyük bir çaba harcıyor. Burak’ın yüksek bonservisinin yanında yıllık ücreti de rekor kıracak. Transferleri için çaba harcanan Serdar Taşçı, Romen Sosa ya da Moussa Sissoko’nun da maliyetlerinin çok yüksek olacağı biliniyor.

BAŞARAMAZSA GİDER, BORÇ YADGİAR KALIR
Başkan Usta ve ekibinin bu hamlelerini değerlendirenler ise, “Başkan mutlak suretle başarılı olmak için son kumarını oynuyor. Personel maaşı verilirken bile zorlanan yönetim, böylesine yüksek bedelli isimlerin paralarını hangi kaynaktan karşılayacak belli değil. Eğer takım bu sezon da devre arasına kadar başarısız olursa Usta’nın üstü tamamen çizilecek ve gidecek. Ancak tüm borç da yeni yönetimin sırtına kalacak. Bakalım bu kumar Trabzonspor’da nelere mal olacak? ” yorumunu yaptılar.

Editör: Haber Merkezi