Süper Lig’in ilk 4 haftasında Trabzonspor ile çıktığı 4 maçta da gol atarak gol sayısını 4’e çıkaran Anthony Nwakaeme, bordo mavili takımın efsane ismi Necmi Perekli’nin rekorunu 42 yıl sonra yakalamayı başaran ilk futbolcu oldu.

1976-77 sezonunda ligin ilk 4 haftasında her maçta gol atan Necmi Perekli’ye, Nwakaeme’nin kendi rekorunu kırması soruldu.

Kadırga TV’de konuşan Perekli, Nwakaeme’nin bu performansı karşısında çok mutlu olduğunu dile getirdi. Perekli “Benim de 4 maçta 4 golüm vardı ama 5. maçta da attım. 5. Maç Beşiktaş maçıydı o maçta 2 gol attım. Yani ilk 5 maçta 6 gol attım. Nwakaeme’nin beni yakalaması için bu hafta oynayacağı maçta 2 gol atması lazım. “ dedi.

YÜK ONUN OMUZLARINDA KALSIN

Soruya esprili bir dille yanıt veren Trabzonspor’un ilk gol kralı “42 yıldır artık bunu taşımaktan yoruldum dinlenmem lazım, dua ediyorum 3 gol atıp beni geçsin. Onu taşımaktan yoruldum geçsin artık beni, ağırlık onun omuzlarında kalsın. Nwakaeme kutlanılacak tebrik edilecek özel bir oyuncu. “ ifadelerini kullandı.

NWAKAEME BENDEN DAHA İYİ

Kendisine bir taraftarın “Nwakaeme mi sen mi” diye sorduğunu belirten Necmi Perekli “ Ben de Nwakaeme dedim. Ben gol atıyordum, adam hem gol atıyor hem asist yapıyor. Benden daha çok özellikleri var, o yüzden o daha iyi. O yetenek olarak çok daha yetenekli ama bu sayıyı da yakalaması lazım.” Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi