Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir açıklamalarda bulundu. Özdemir, "Biz bu aşamada, herhangi bir şekilde seyircili oynamayı kolay görmüyoruz. Nisan'da bir durum değerlendirmesi yapacağız, aşılanma durumu nedir, vaka sayısı nereye gidiyor, ona göre karar vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

"Bir takımımız 18 transfer yaptı, sonra 22'ye çıkardı. Galatasaray ve Beşiktaş'ın da transferleri oldu. Bunların hepsini yaparken, bize beyan ettikleri finansal yapıları değerlendirdik ve oyuncuların lisanslarını verdik. Harcama limitlerinde taviz olmaz."

"Küme düşmeyi kaldırdığımız için yayıncı kuruluş gelirleri 18 yerine 21'e bölünmeye başladı ve her bir takım eksik gelir alarak bundan nasibini aldı."

"Biz bu aşamada, herhangi bir şekilde seyircili oynamayı kolay görmüyoruz. Nisan'da bir durum değerlendirmesi yapacağız, aşılanma durumu nedir, vaka sayısı nereye gidiyor, ona göre karar vereceğiz."

"Kulüplerimizin, UEFA'yla olan ilişkilerinden dolayı büyük cezaya çarptırıldıklarını gördük. Men edilecek kadar ceza aldılar. Trabzonspor, son anda şampiyonluğu kaçırdı, Şampiyonlar Ligi'ne gitme hakkı olmasına rağmen gidemedi. Bu işin düzelmesi için adımlar attık. Harcama limitlerinin ne olduğunu kamuoyuna duyurduk. İlk yıl, %30 geçebilirsiniz dedik. Sonra, %15 dedik. Bu yıl hiçbir artış olmadan, ancak transfer yapabileceklerini kamuoyuna açıklayarak yolumuza devam edeceğiz. Bir takımımız 18 transfer yaptı, sonra bunu 22'ye çıkarttı. Galatasaray ve Beşiktaş'ın da transferleri oldu. Bu transferleri yaparlarken, bize geldiler ve biz de ekonomik durumlarını denetleyerek bu transferlere izin verdik. Hiçbir taviz olmadı, bunu yapmayacağız"

Editör: Haber Merkezi