ÇOK ÖNEMLİ TOPLUMSAL GÖREV
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve beraberindeki meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Başkan Hacısalihoğlu, restore edilen cemiyet binasının hayırlı olması dileklerini iletti ve Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Medyanın çok önemli bir toplumsal görevi yerine getirdiğine dikkat çeken Başkan Hacısalihoğlu, “Trabzon da basın yönünden Türkiye’de önde gelen şehirlerden birisi. Bu anlamda medyanın her aşamasında görevlerini layıkıyla yerine getiren emekçileri kutluyorum.” dedi. TGC Başkanı Ersen Küçük ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken TTSO heyetine teşekkür etti. Küçük, Başkan Hacısalihoğlu’na yenilenen cemiyet binasını da gezdirdi. Görünen o ki yenilenen bina herkesin beğenisi kazandı.

HASSASİYET GÖSTERECEĞİZ
Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi (OSB), “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen kriter ve sorumlulukları yerine getirerek “Sıfır Atık Belgesi” almaya hakkı kazandı. OSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, atık oluşumunun önlenmesinden başlayarak atıkların azaltılması, kaynağında ayrı biriktirilmesi, geçici depolanması, ayrı toplanması, taşınması süreçlerini içine alan Sıfır Atık Yönetim Sistemi kurarak temel seviye Sıfır Atık Belgesi'ni almaya hak kazandı.

Arsin OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Sıfır Atık Projesi'nin tüm süreçlerini tamamlayarak Sıfır Atık Belgesi'ni almaya hak kazandıklarını, geri dönüşüm alanında toplumsal bilinci yaygınlaştırmak için bu ve benzeri projelerde her zaman gerekli hassasiyeti gösterecekleri ifade etti. Sıfır Atık konusunda elini taşın altına koyan herkesi tebrik ediyoruz.

SAĞLIKÇILARA MORAL ZİYARETİ
Türk Anneler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Ziynet Şener ve yönetim kurulu, salgın döneminde çok önemli hizmeti yürüten Sağlık Müdürlüğü Filyasyon ekibini ziyaret ederek cansiperane hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Şener, sağlıkçılarımızın hepimizin baş tacı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Sağlık çalışanlarına müteşekkiriz. Her türlü zor koşullarda çalışarak bu salgının giderilmesine çok önemli katkı sunmaktadırlar. Yönetim olarak, bütün anneler adına yanlarında olduğumuzu bilsinler. Onlar evlerinden uzak gece gündüz toplumun sağlığı için çalışıyorlar. Bu arada bunca özveri ile çalışan sağlıkçılara yönelik şiddeti de kınıyoruz. Bu salgını toplum olarak birlikte yeneceğiz. Hepimiz bu mücadelede sağlıkçılarımızın yanındayız. Halkımızı da bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

Anneler Derneği Yönetim Kurulu daha sonra kendi elleri ile yaptıkları çeşitli pasta ve börekler ikram ederek filyasyon ekibine teşekkür ettiler. Sağlık çalışanları da bu jest karşısında toplumun her kesiminin özellikle annelerin yanlarında olduklarını bilmekle mutluluklarını ifade etti. Sağlıkçıları özverili çalışmalarından ötürü tekrar kutluyoruz.

ÖRNEK OLDU
Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri ve Ortahisar Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi deneyimli gazeteci Haluk Ayyıldız da, koronavirüs salgını tedavisi için Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde gönüllü sinovac aşısı vurularak faz3 çalışmalarına destek verdi. Ayyıldız gönüllü olarak vurulduğu aşı ile topluma da örnek oldu. Umarız kısa sürede vatandaşların büyük oranı aşılanarak bu sıkıntıyı kısa sürede aşarız.

Editör: Haber Merkezi