TRİBÜN TARİHİNİ YENİDEN YAZMAK İSTİYOR

Trabzonspor, Cumartesi akşamı Galatasaray ile oynayacağı kritik maça büyük önem veriyor. Bordo-Mavililer bu maçtan 3 puanla ayrılarak üst sıralara tırmanmayı hedeflerken, bir yandan da seyirci rekoru kırmayı amaçlıyor. Trabzonspor’un hedefi Galatasaray karşılaşmasında tribünlerde bir tek koltukluk boş yerin bile kalmamasını sağlamak ve 41 bin 461 seyirci sayısına ulaşmak olacak. Böyle bir rakam Bordo-Mavili kulüp tarihinde, Trabzon’da oynanan maçlarda bir rekor olarak da unutulmazlar arasında yerini alacak. Daha önceki rekor ise 1988-89 yılında yine Galatasaray ile oynanan maçta kırılmış, Hüseyin Avni Aker’in tribünleri de bir daha o mahşeri kalabalığı görmemişti.

HEDEFİ 41 BİN 461 SEYİRCİYLE REKOR!

Bu maçın dışında Fenerbahçe ile de oynanan bir karşılaşmayı 37 binin üzerinde biletli seyirci takip etmişti. O dönem, koltuk uygulaması merdiven boşluklarına oturma yasağı yoktu. Maçları taraftarlar ayakta da izleyebiliyordu. Böylece 30 bin kişilik oturma kapasiteli statta Galatasaray maçında 38 bin 300 seyirci rekoru kırılmıştı. Ancak daha sonra UEFA normları gereği koltuk uygulamasına geçildi, merdiven boşluklarına oturma ve ayakta seyirci uygulamasına da yasak getirildi. Bunun üzerine de Avni Aker’in kapasitesi 22 bine düştü.Bunun sonucu olarak da bir daha 38 binin üzerinde bir taraftar kitlesi tarihi statta yer alamadı, yeni bir rekor kıramadı.

 TARAFTAR AKIN AKIN GELİYOR

Akyazı Arena Stadı’nda ise yine bir Galatasaray maçında bu kez 41 bin 461 seyirciyle birlikte tarihin yeni rekorunun kırılması bekleniyor. Yönetim de bu yönde tüm taraftarlara bu maça gelmeleri çağırıda bulunuyor. Takımın ikinci yarıda aldığı başarılı sonuçların da taraftarları çok etkiledi ve bilet kuyrukları oluşturdukları ifade edildi. Bunun yanında başta İstanbul, Ankara olmak üzere, Türkiye’nin çeşitli illerinden, hatta Avrupa’dan  çok sayıda taraftar da  tur organizasyonuyla bu maç için Trabzon’a geliyor.Bu da  “ Akyazı Arena’da  tarihin en büyük taraftar kitlerini görmeye hazır olun” yorumlarına neden oluyor.

Karadenizde sonnokta özel haber

Editör: Haber Merkezi