Trabzonspor, Avrupa biletini kesmeye hazırlanıyor… Süper Lig'de son 8 haftalık süreçte 6 galibiyet, 2 beraberlik alarak Avrupa yarışında rakiplerini geride bırakan Fırtına, bugün oynayacağı maçta da Kayseri engelini geçip Avrupa biletini resmen almak istiyor. Ligde 53 puan ile 4. sırada yer alan bordo-mavililer rakibi karşısında sahadan galibiyetle ayrılması halinde puanını 56'ya çıkararak Avrupa kupalarına katılmayı, Spor Toto Süper Lig'in bitimine üç hafta kala garantilemiş olacak.

7 YIL ARALIKSIZ KATILDI
Karadeniz ekibi, Kayserispor maçını kazanması durumunda 3 yıllık bir aranın ardından Avrupa kupalarına gidecek. 2009-2010 sezonundan 2015-2016'ya kadar 7 yıl aralıksız Avrupa kupalarında mücadele eden bordo-mavililer, 3 yıldır Avrupa'da sahne alamıyordu. Avrupa'da en son 6 Ağustos 2015 tarihinde elemelerde Makedonya takımı Rabotnicki ile karşılaşan Trabzonspor, rakibine deplasmanda 1-0 yenilirken, Trabzon'da ise 1-1 berabere kalarak bu defteri kapatmıştı.

KAZANMAYA DEVAM
Kaptan Yusuf Yazıcı, önemli açıklamalar yaptı. 22 yaşındaki 10 numara, "Trabzonspor daha iyi yerlere gelecek. Taraftarımızla birlikte gücümüze güç katıyoruz. Kayserispor'u yenerek, seriyi sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

NWAKAEME'DEN MESAJ VAR
Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe karşısında gol veya asist üretemeyerek ligde 8 hafta sonra gole katkı veremeyen Nwakaeme, Kayserispor maçında tekrar sahne almak istiyor. Kalan 4 haftada gol ve asistlerine devam etmek isteyen 30 yaşındaki Nijeryalı, "Fenerbahçe karşısında şanssızdım. Ama kendime olan inancımı kaybetmiş değilim. Kayserispor karşısında gol veya asistlerimle katkı sağlamak istiyorum. Tabii ki önce takımın kazanmasını sağlamak için mücadele edeceğim" diye konuştu.

GOL ATARSA SORUN YOK
Sezon başında İsrail takımlarından H. Beer Sheva'dan 1 milyon 100 bin euro'ya transfer edilen Nwakaeme, bordo-mavili takımın hücum hattına büyük katkı sağladı. Süper Lig'de 23 maçta forma giyen Nwakaeme, bu periyotta 10 gol atıp, 7 de asist yaptı. Ziraat Türkiye Kupası'nda da 4 maçta 1 gol ve 1 asist yapan Nijeryalı'nın, gol sevinci yaşadığı müsabakalarda Karadeniz ekibi yenilgi yüzü görmedi.

FIRTINA 26-7 ÖNDE
Trabzonspor ile Kayserispor, bugün yapacakları maçla ligde 44. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 43 maçta bordo-mavililerin galibiyetlerde 26-7 üstünlüğü bulunurken, 10 karşılaşma ise beraberlikle tamamlandı. Trabzonspor, rakip filelere 76 gol gönderirken, kalesinde 42 gol gördü.

1 KEZ YENİLDİ
Karadeniz ekibi, sahasında oynadığı 21 maçta 16 galibiyet, 4 beraberlik alırken sadece 1 karşılaşmadan yenilgiyle ayrıldı. İki takım arasındaki en farklı skorlu galibiyetleri Trabzonspor, 1994- 1995 sezonunda 5-2, 2008-2009 sezonunda ise 4-1'lik sonuçla elde etti.

TRABZONSPOR'UN 11'İ ŞÖYLE;
UĞURCAN
KAMIL
HÜSEYIN
HOSSEINI
NOVAK
SOSA
A. ÖMÜR
EKUBAN
YUSUF
NWAKAEME
RODALLEGA

Editör: Haber Merkezi