Süper Lig ve Süper Kupa şampiyonu temsilcimiz, Kopenhag’ı elerse ciddi bir gelir kazanacak

Süper Lig’de geçen sezonun şampiyonu Trabzonspor’un, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi dün İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA genel merkezinde gerçekleştirilen kura çekimi ile belli oldu. Bordo-mavili ekip, Danimarka kulübü FC Kopenhag ile eşleşti. İlk maç 16-17 Ağustos’ta Danimarka’da oynanacak, ikinci mücadele ise 23-24 Ağustos’ta Trabzon’da olacak. Fırtına, play-off’u geçmesi halinde gruplara adını yazdıracak.

PLAY-OFF’U GEÇERSE 19 MİLYON EURO KASAYA GİRECEK
Karadeniz ekibi rakibini elemesi durumunda ciddi bir geliri de kasasına koyacak. Devler Ligi’nde gruplara katılım bedeli 15 milyon 640 bin Euro. Yayın geliri 2 milyon 700 bin Euro, katsayı geliri ise 1 milyon 137 bin Euro… Play-off’u geçmesi halinde 19 milyon Euro’nun üzerinde bir rakam kazanacak olan Trabzonspor, gruplarda her galibiyete 2.8 milyon Euro, beraberliğe de 930 bin Euro alacak.

ÇIFTE KUPAYLA YIL DÖNÜMÜ KUTLAMASI
Trabzonspor’un 55’inci kuruluş yıl dönümü, kentte düzenlenen törenle kutlandı. Şampiyonluk Kupası ile Süper Kupa’nın sergilendiği törende konuşan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Trabzonspor’un kazanılan tüm başarıların hepsinde alnı ak, başı dik oldu” dedi.

THORUP: EN ZOR EŞLEŞME
KOPENHAG Teknik Direktörü Jess Thorup ise “Kağıt üzerinde elde edeceğimiz en zor eşleşme. Ama aynı zamanda katılmak için oynadığımız dünyanın en büyük kulüp turnuvası ve bu yüzden rekabet her zaman çok keskin olacak” dedi

Editör: Haber Merkezi