Süper Lig'in ilk yarısının son maçında Trabzonspor Medipol Başakşehir ile 0-0 berabere kaldı. Her iki takımında gol atma savaşı verdiği karşılaşmada Trabzonspor'un yıldızı Hamsik verdiği paslarla yine fırtına estirdi. 

Maçın kritik anlarında yaptığı kilit pasları, oyunu ve takımı yönlendirmesiyle büyük görev üstlenen Hamsik, aynı zamanda sahada en çok mesafe kat eden Trabzonsporlu futbolcu oldu. 34 yaşındaki Hamsik 12.44 km mesafe kat ederken onu 11.71 km ile Bakasetas takip etti. Marek Hamsik ayrıca Başakşehir maçında tam 120 kez topla buluşurken 96 kez isabetli pas yaparak yüzde 88.9'luk başarı sağladı. 7 kez ikili mücadele kazanan tecrübeli yıldız 9 kez de sahipsiz top kazandı.

Ligin ilk yarısı Başakşehir maçıyla sona ererken Hamsik 19 maçın 17'sinde 11'de sahaya çıktı.2 maçta ise sakatlık nedeniyle kadroya giremedi. Bu maçların 3'ü haricinde 90 dakika sahada kaldı. Hamsik 17 maçta 2 gol 4 de asist kaydetti.

MARADONA'DAN SONRA EN BÜYÜK FUTBOLCU

Yayıncı kuruluşta maç sonu yapılan programda konuşan yorumcu Raşit Altun da, Marek Hamsik'in tüm maçlardaki performansını, "Marek Hamsik, Napoli tarihinde Maradona'dan sonra en büyük futbolcu. Neden bu kadar özel bir oyuncu olduğunu attığı pasların şiddeti ve açısıyla gösteriyor. Zor olanı yapıyor ve ileriye doğru oynuyor." sözleriyle değerlendirdi

Editör: Haber Merkezi