Geçtiğimiz sezon şampiyonluğa oynayan ancak aldığı başarısız sonuçlarla şampiyonluğu elinden kaptıran Bordo-Mavililer’de o günden sonra hiçbir şey eskisi gibi gitmedi. Eddie Newton ile son maça ve kupa finaline çıkan Trabzonspor, daha sonra hoca arayışına gitti. 

Abdullah Avcı ile Bodrum’da bir araya gelen Trabzonspor yöneticileri deneyimli teknik adam ile burada anlaşmıştı. Daha sonra Başkan Ağaoğlu ve beraberindeki ekip Newton ile devam edilmesi yönünde görüş bildirdi.

Tercihini Newton’dan yana kullanan Ağaoğlu’nun bu tercihi yönetim arasında soğuk rüzgarlar estirdi. Newton ile sezona başlanılmasından rahatsız olan Asbaşkan Mehmet Yiğit Alp ve beraberindeki ekibin Ağaoğlu ile görüşmediği ve herhangi bir fikir alışverişinde bulunmadığı öğrenildi.

Daha sonra Newton’un görevden alınması sürecinde yaşananlar ise iplerin kopmasına neden oldu. Bilindiği üzere Trabzon’da yönetim kurulu toplanmış Newton ile yolların ayrılması konusunda oy birliği ile karara varılmıştı.

Ancak bu karar bir hafta ertelenip Newton ile devam edilmiş ve Kasımpaşa faciası yaşanmıştı.

Bu maçtan sonra Trabzonspor’da yaşanan fikir ayrılıkları netleşti. Asbaşkan Alp ve Başkan Ağaoğlu’nun arası iyice açıldı. Alp’in istifa edeceği birçok yerden dile getirilse de böyle bir düşüncesinin olmadığı öğrenildi. 

Yaşanan bu gelişmelerden sonra Trabzonspor yönetiminin izleyeceği yol büyük merak konusu haline geldi.  Asbaşkan Alp ve Ağaoğlu’nun arasındaki açıklığın düzelme ihtimalinin neredeyse bulunmadığı konuşuluyor.

Bordo mavili kulüpte diğer yöneticilerin hangi yönde tavır takınacağı ise büyük merak konusu oldu.

(61Saat)

Editör: Haber Merkezi