Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu, gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette yönetim kurulu sürelerinde boyunca yaptıkları çalışmalardan bahseden Sağıroğlu, yeni sezon öncesi şampiyonluk için büyük bir mücadele vereceklerini ifade etti.

“Altyapımızdan oyuncular yetiştirdik… Bazısını yurt dışına gönderdik, bazıları ise yurt dışının takibinde ve Türkiye’nin en değerli oyuncuları konumunda” diyen Sağıroğlu, “Altyapımızdan yetişen, sattığımız ve piyasası olan oyuncuların değeri 52 Milyon Euro… Türk Lirası olarak 577 Milyon TL. Sadece bununla kalmıyoruz, alttan yeni oyuncular yetişiyor. Hepsi yetenekli ve özverili çocuklar. Daha dün U19 şampiyon oldular” ifadelerini kullandı.

Sağıroğlu, Bahadır Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Selahittin Bahadır, Yazı İşleri Müdürü Selahattin Özcan, Spor Koordinatörü Gökmen Özağcı ve Spor Müdürü Özer Çalık ile bir araya geldi. Sağıroğlu, günün anısına gazetemize yeni sezon forması hediye etti.

Teknik düzenlemeler yapıldıktan sonra altyapıyı Özkan Sümer Futbol Akademisi’ne taşıyacaklarını belirten Sağıroğlu, “Dünya standartlarında, Türkiye standartlarının çok üzerinde bir altyapı inşa ediyoruz. Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı da altyapımızı hem Trabzonspor ve hem de Türkiye genelinde çok dikkatle takip ediyor. Her adımda, her süreçte A takımımızla birlikte hareket ediyor, Abdullah Avcı ile birlikte yürüyoruz. Sadece altyapıdan yetiştirdiğimiz oyunculardan para kazanmıyoruz. 350 bin Euro kiralama ücreti ödediğimiz Sörloth’u 10 milyon Euro’ya Leipzig’e sattık. Bu tarihimizdeki en büyük başarılardan biridir” dedi.

Herkesin gözü üzerimizde
Sağıroğlu; “Altyapıdan yetiştirdik, değerlendirdik… Transfer ettiklerimize değer kattık ve katmaya devam ediyoruz. Üretiyoruz, yetiştiriyoruz, parlatıyoruz… Sistemli bir biçimde Trabzonspor’u bu piyasanın 1 numaralı pazarı haline getirdik. Herkes bakalım bu yıl Trabzonspor’dan hangi yıldız çıkacak, hangi futbolcunun yıldızı parlayacak diye bekliyor.”

4 nokta transfer
Marek Hamsik, Gervinho, Peres, Koita… Henüz daha Süper Lig’deki çoğu takımın başkanı ve antrenör belli değilken biz sezon biter bitmez 4 tane nokta transfer yaptık. Hazırlık maçında gördünüz… Henüz Marek takıma katılmadı ama Koita 1 gol, Gervinho 1 gol, Peres 1 asistle oynadı. Sezonun en çok konuşulan transferleri, en gözde futbolcuları olacaklarından eminim.

Değerimiz arttı
Ömer Sağıroğlu: “Nisan 2018’de seçildiğimiz gün sahadaki Trabzonspor’un değeri 52 milyon Euro’ydu. Bugün Trabzonspor’un değeri 90.9 milyon Euro. O günkü kurla baktığımızda 255 milyon TL olan Trabzonspor’un değeri bugün 918 milyon TL . Saha içindeki kadrosu Euro olarak 1.7 kat değerlendi. Türk Lirası olarak da 3.6 kat daha değerli bir Trabzonspor var. Trabzonspor’un hisseleri geçen yıl yüzde 90 değer kazandı. Trabzonspor’un Borsa İstanbul’daki değeri 1.4 Miyar TL seviyelerini geçti.”

Savaşacağız!
Sağıroğlu, yeni sezonla ilgili de şöyle konuştu: “Güzel bir fikstür çektik. Pandemi koşullarından da biraz arındık. Seyircimizle buluşacağız, Süper Lig’de geçtiğimiz yıllardan daha az maç oynayacağız. Futbolcularımız, teknik direktörümüz güveniyor. Bizler teknik direktörümüze güveniyoruz. Teknik direktörümüz bize ve futbolcularımıza güveniyor. Camiamız bize güveniyor. Taraftarlarımız hem bize hem futbolcularımıza hem de teknik direktörümüze güveniyor. Bu güven ortamında mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum. Yarışacağız, yarışın içinde olacağız, savaşacağız, savaşın içinde olacağız. İnşallah özlediğimiz mutluluğu bu sezon yaşarız.”

Editör: Haber Merkezi