Geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor, bu sezonki son iç saha maçı olan Altay karşılaşmasını İstanbul’da oynamak istiyor, Fenerbahçe ise buna şiddetle karşı çıkıyor. Peki, bu kavga nereden kaynaklanıyor, gelin filmi başa saralım… Trabzonsporlu taraftarlar Antalyaspor maçının bitimine iki dakika kalan maç bitti zannedip sahaya girmiş, Antalyasporlu iki futbolcu darbedilmişti. Yapılan anons sonrası saha boşaltılıp maçın tamamlanması sağlanmıştı.

52. MADDEDEN SEVK

Böylece bordo mavililer ‘hükmen mağlubiyet’ cezasından kurtulmuş oldu. Trabzonspor Kulübü, çıkan saha olayları sebebiyle içinde ‘saha kapatma’ cezasını da kapsayan 52. maddeden Profesyonel Disiplin Kuruluna sevk edildi. Ancak TFF, 2014 yılından beri ‘saha kapatma’ cezasını uygulamıyor. Sebebi de bazı taraftarların sebep olduğu olaylar sebebiyle bütün bir camiayı cezalandırmamak. Aslında sahanın kapatılması bordo mavililerin işine geliyor.

KEÇİ BİLE YÜRÜYEMEZ

Sebebi ise Trabzonsporlu bir yöneticinin deyimiyle “Keçiyi sürsen menisküs olur’ dedirtecek kadar sahanın bozulmuş olması. Trabzonspor hem bu yüzden hem de İstanbul’da fazladan bir şampiyonluk turu daha atmak için Altay maçının Olimpiyat Stadında oynanmasını istiyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da “Şımarıklığın da bir sınırı var, tahrik etmeyin” diyerek ön almaya çalışıyor. PFDK, Trabzonspor’a verilecek cezayı bugün yapacağı toplantıda verecek.

KOÇ YARIN KONUŞACAK

F.Bahçe Başkanı Ali Koç, önceki gün Trabzonspor’u hedef alarak, “3 Temmuz ruhuna dönmenin vakti geldi” demiş ve perşembe günü belgeler paylaşacağını dile getirmişti. Kulüpten başkanın basın toplantısının bir gün gecikmeli olarak yarın Ülker Stadı'nda 15.00'te yapılacağı açıklandı.

KUPA TÖRENİ TRABZON’DA

Trabzonspor, şampiyonluk kupasını Altay maçından sonra alacak. Bordo mavili yönetim, Altay maçından bir iki gün sonra Medical Park Stadında gerçekleştireceği özel gecede almak için TFF’ye talepte bulundu. Stada dev platform kuracak olan yönetim, sanatçılara da konser verdirecek. Kutlamalar için de biletler satışa sunulacak.

10 MİLYON LİRALIK GELİR

Trabzonspor’un şampiyonluğu ürün ve bayrak satışlarını da âdeta patlattı! Trabzonspor Kulübü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne asılan bayraklardan yüz adet sattı, 610 bin TL kazandı. Ayrıca şampiyonluk anıtı için toplanan para da 10 milyon liraya yaklaştı.

Editör: Haber Merkezi