Trabzonspor, Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulunarak, “Kadın futbol takımı” kurma sürecini resmen başlattı. TFF’nin verdiği cevaba göre 1. Ligden faaliyetlerine başlayacak olan Kadın Futbol Takımı’nın tanıtımının kısa süre içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Trabzonspor’un Amatör Branşlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Hayırlıoğlu, kulüp bünyesinde oluşturulacak kadın futbol takımı için hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

Kadın futbol takımı için TFF tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda çalışma yaptıklarını belirten Hayırlıoğlu, “Gençlik Gelişim Teknik Sorumlumuz Hamit Cihan, geçmiş dönemde var olan kadın futbol takımımızın teknik direktörlüğünü yapmıştı. Bu konuda tecrübeli olan hocamızla çalışmaları sürdürüyoruz. Şu an itibariyle idari ve teknik yapılanmayı tamamlama aşamasındayız. Kısa sürede Trabzonspor’un marka değerine yakışır bir takım oluşturup ligde yarışmak istiyoruz” dedi.

6 takım başvurdu

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, kadın futbol takımı branşı kuran Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Altay, Hatayspor ve Çaykur Rizespor’un en üst Kadınlar Ligi’ne alınmasına karar verdiğini açıkladı.

Trabzonspor uzun yıllar mücadele ettiği Bayanlar 1. Ligi'nde, 2008-2009 sezonunda Ş  45 puanla şampiyon olmuştu. Bayan futbol takımı branşı 2011 yılında ekonomik sebeplerden dolayı kapatılmıştı.

Editör: Haber Merkezi