Özer Çalık  - Karadenizdesonnokta 

Trabzonspor’da milli arada İstanbul’da Başkan Ahmet Ağaoğlu, Asbaşkan Ertuğrul Doğan ve Teknik direktör Abdullah Avcı, gelecek sezonun planlaması için fikir alış verişinde bulunmuştu. Burada yapılan görüşmede transfer planlamasının yanı sıra altyapının geleceği de masaya yatırılmıştı. Göreve başladığı ilk gün ‘burası verimli topraklar’ diyen Avcı, altyapıya önem vereceğinin altını çizmişti. Bu konuda da ilk iş olarak Özkan Süper Futbol Akademisini baştan aşağıya yenileten ve gençler için harika bir tesis ortaya çıkartan deneyimli teknik adam a takıma ne alınıyorsa altyapıya da aynısını aldırtmıştı.

Dolayısıyla bordo-mavili kulübün altyapısına önemli bir yatırım yapılmasını sağlayan Avcı, şimdi bunun karşılığının alınmasını istiyor. Altyapıdaki tüm eğitimciler ile güzel bir iletişim kuran bordo-mavili kulübün teknik patronu, yeni dönemde uzman kişilerin göreve başlaması için yönetime rapor sundu.  Sezon sonu altyapıda çalışan tüm antrenörlerin sözleşmelerinin bitecek olması nedeniyle yeni isimlerin kadroya dahil olacağı öğrenilirken en baştaki bulunan Altyapı Koordinatörü Hamit Cihan’ın da sözleşmesinin sona ereceği kaydedildi. Cihan ile yola devam etmeyi düşünmeyen bordo-mavililer, bu göreve camianın da sıcak baktığı bir ismi getirmeyi planlıyor.

Trabzonspor formasıyla 6 lig, 3 Türkiye Kupası, 6 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 3 de Başbakanlık Kupası şampiyonluğu yaşayan efsane futbolcu Güngör Şahinkaya’nın altyapı koordinatörlüğüne getirileceği ileri sürüldü. Uzun süredir milli takımın altyapı kategorilerinde görev yapan ve şuan U14 Milli takımının sorumlusu olan kulüp Asbaşkanı Ertuğrul Doğan’ın da dayısı olan Şahinkaya, bugüne kadar birçok futbolcuyu Türk futboluna kazandırdı. Şahinkaya’nın ismi camiada olumlu karşılandı.

Ukrayna’dan 10 genç gelecek

Sezon sonu altyapı konusunda önemli bir revizyona gitmesi beklenen Trabzonspor’da yeni yıldız adayları için de araştırma sürüyor. Bordo-mavililerin bu doğrultuda Ukrayna-Rusya arasındaki savaş nedeniyle Ukrayna’da oyuncu araştırması yaptığı belirlendi. Trabzonspor’un en az 10 Ukraynalı genç futbolcuyu altyapısına kazandıracağı ileri kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi