Bugün, herkesin birbirinden şüphelendiği bir kaosu yaşıyoruz, kimimiz ağız ve burnunu kapatmış telaşı içine gömerek yaşama tutunmaya çalışıyoruz. Artık  karikatürü bile bizi ürkütmemize yetiyor, dünyanın yüzeyine maske takılmış hali.

***

Gerçekleri her geçen gün daha bir netleşen bu korona virüsü kabusu bizim daha bir kin ve nefreti takdim ettiğimiz doğanın geri dönüşü olduğu açıktır. İnsanoğlunun asırlardır bitmeyen hoyratça, kindarca yaşam azimlerinde bir diğeri, geri kalsın bakışıyla doğanın yaşam ortamı da katledilmiştir.

Sonu gelmeyen bu hezeyan sürüp bugünlere kadar geldi, elde edilen ortak paydası olmayan düşünce, sebep her ne ise bağbozumu ile sonuçlanmıştır.

***

Peki bundan sonra ki hedef nereye varacak derseniz, varacak olduğu yere vardı mesaj yerine ulaşmıştır artık. Yeryüzünde akıl alamayacak kadar gelişen mikron düzeyindeki gelişmeler bugünkü ölçekte bir tozun içindeki bakteriye boyun eğmiş bulunmaktadır.

***

Sonuç itibariyle, bugün önümüzdeki tablo yakın gelecekte son bulur, fakat bırakacak olduğu büyük ders bence şudur; bu sınırsız nimetleri bulunan dünyada bir karıncanın kendi yaşam alanındaki özgürlüğün maalesef bize atfedilen ölçüyü iyi kullanmadığımızdan, onların gerisinde olduğumuzun bize bir ders olarak gösterilmesidir.