Trabzon, tarihi özelliği ile geçmişte bölgenin hakimiyetinden sorumlu idi. Tarihi İpek Yolu’nun Trabzon ayağı ve Fatih'in fethinin de tesadüf olmadığını düşünürsek, farkındalık ile her daim anılan bir konumla hak sahibidir.

Atatürk'ün üç kez bu ili ziyaretleri de bu zincirin halkalarındandır.

Her daim ülkemizin özlemlerine kalbî vücut olan, sporu ve sanatı ile de daima güzellikleri hak etmiş bir özelliği, paylaşıma açık geleceği vizyonuna her daim odak olmuştur.

Trabzon'un bundan böylede, ülkenin yüksek hassasiyetine ışık olacağı inancı, var gücüyle oluşabilecek her tehdidi tartışmasız bertaraf edecek, azim ve kararlılığı bu ile özel bir hissiyat oluşturmuştur.

Geçmişten günümüze gelen vizyonunda, her şeyin en iyisine layık Trabzon'un, merkezi tıkanmışlığını ortadan kaldırmak için, güney çevre yolunun acilen hayat bulmasını sağlamak, güneyin merkeze katılması ile mevcut potansiyelini güçlendirmek isabetli olacaktır. Sonuç itibariyle, yatırım programına dahil olacak bu bölgenin, yakın gelecekteki büyük projeleri bünyesine katarak, hem gelişmişliği hem de merkezin konumuna farkındalık oluşturacaktır.