SONNOKTA ONUR ŞAFFAK - Trabzon’da kamyoncu esnafı Çağlayan yolu üzerinde toplanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe tepki gösterdi. Elektronik takip sistemi, akaryakıt zamları, cezalar ve düşük ücret nedeniyle geçinemez hâle geldiklerini dile getire şoförler seslerinin duyulmasını istedi. Kamyoncular adına konuşan Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şentürk “Son dönemde getirilen yüklerin ardından esnafımız kalkamıyor.” dedi.

SIKINTIMIZ BÜYÜK
Şentürk “Akaryakıt giderleri ve lastik giderleri zaten esnafın belini büküyor. Şimdi de elektronik takip sistemi geldi. Federasyon başkanımızla görüşme yaptık. Kendisi bakanlarımızla birlikte istişarede bulunduğunu ve durumun ertelenebileceğini söyledi. Uygulamaların ertelenmesini değil, kalkmasını istiyoruz. Devletimiz esnafımızın yanında olmalıdır. Esnafımız geçinemez durumda. Bu bir eylem değil, ses duyurma çabasıdır.” diye konuştu.

BİZ NE KAZANALIM?
Özel bir firmada nakliye sorumlusu olan Tuncay Şılbır ise “Herhangi bir sektörde bir iş yerini açarken Vergi Dairesine müracaat ediliyor ama kamyoncu esnafının böyle bir durumu yok. Kamyoncu esnafından ehliyet, SRC belgesi, psikoteknik, K belgesi, kasko, sigorta poliçesi, bandrol, muayene, mazot, komisyon, garaj ücreti, trafik cezaları, otoban ücretler, yemek parası, tamirci gideri, banka kredisi, muhasebeci, KDV, vergi ve şoför. Biz ne kazanalım ki bu sıkıntının ardından kalkalım?” dedi.

ERTELENDİĞİ AÇIKLANDI AMA…
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kamyoncuların tepki gösterdiği elektronik takip sistemi ile ilgili olarak açıklama yaparak 10 Temmuz’a kadar yeni takip sistemi cihazlarına geçiş yapılmayacağını söyledi. Ancak kamyoncu esnafı ertelemeden ziyade uygulamanın kaldırılmasını istiyor.

Editör: Haber Merkezi