SONNOKTA BAHATTİN BAŞTÜRK - Trabzon’da amatör sporcularının vaz geçilmez yeri olan Yavuz Selim Stadı, yapılacak olan Millet Parkı projesi kapsamında yıkılıyor. Kentteki amatör spor kulüplerinin yöneticileri statta toplanarak yeni stat istediklerini belirttiler. Yavuz Selim Stadı’nın Trabzon futbolunun can damarı olduğunu vurgulayan antrenör ve yöneticiler stadın modernize edilerek çok daha etkin bir hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

MODERNİZE EDİLMELİ
Türkiye’ye sayısız sporcu, siyasetçi, işadamı, bürokrat, doktor, öğretmen binlerce değer yetiştiren Trabzon’daki futbolun mabedi Yavuz Selim Stadı’nın yıkılmasını istemediklerini kaydeden Karadenizspor Antrenörü Yalçın Köroğlu, “Sporseverlerin ve ailelerin yürüyerek rahatlıkla gelebildiği bu statta yapılacak olan millet parkı projemizde sahamızın modernize edilerek her takımın soyunma kabini ve duş alabileceği alan olmasını temenni ediyoruz” dedi.

HERKESİN ANISI VAR
TÜFAD Başkanı Hayri Tekelioğlu, “Burada herkesin anısı var. Buranın yıkılıp modern çağımıza uygun modern bir stat yapılmasını istiyoruz. Yeşil alan içinde Trabzon’a yakışır şehir stadı istiyoruz. Bu stat Avni Aker stadı projesi ile 5 sene önce gitti. Bundan sonraki düşüncemiz yeni stadın yapılmasıdır. Bu küçük kardeşlerimiz daha modern sahada sporlarını yapsınlar” diye konuştu.

BURASI MABETTİR
İsmail İnan, Trabzon’da fabrikaların olmadığını belirterek, “Trabzon’da spor mabetleri var. Spor buralardan başlıyor. Buralardan yetişen hocalarımız, sporcularımız Türkiye’nin her yerinde oldular. Herkese bir Yavuz Selim hatırasını anlatırlar. Mabedimizin yeniden yapılmasını istiyoruz. Şu ana kadar da yapılması gerekiyordu. Bu spor takımlarının Akyazı ya da bir başka yere gidecek ekonomik durumları yok. Stadımızın bir an önce yapılmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi