2024 yılında bedelli askerlik ücreti, memur maaş katsayısındaki artış oranına bağlı olarak önemli bir yükseliş gösterdi. Geçmiş yıllarda yapılan düzenlemelerle bu ücretin memur maaş katsayısına endekslenmesi sonucu, 2024 yılının ilk yarısı için bedelli askerlik ücreti 122 bin TL'den, yüzde 49,25'lik bir artışla 182 bin 608 TL'ye çıktı.

Trabzon Tanıtım Günleri’nde Akçaabat standı ziyaretçi akınına uğradı Trabzon Tanıtım Günleri’nde Akçaabat standı ziyaretçi akınına uğradı

Bu artış, 2023 yılının Ocak-Haziran dönemi için belirlenen 104.084 TL ve Temmuz-Aralık dönemi için ayarlanan 122.351 TL'lik ücretlerin ardından geldi. Bedelli askerlik ücreti, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında memur maaş katsayısı oranında güncelleniyor.

Milli Savunma Bakanlığı'nın ilerleyen günlerde bu konuda daha detaylı bir açıklama yapması bekleniyor. Bu arada, bedelli askerlik hizmeti için ödenecek tutarlar peşin olarak alınmakta ve herhangi bir taksit imkanı sunulmamaktadır. Bedelli askerlik başvuruları, askerlik şubelerinin yanı sıra e-Devlet üzerinden de yapılabilmekte. Bu yeni tarife, Ocak-Temmuz 2024 tarihlerini kapsayan dönem için geçerli olacak.