Öncelikle AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı olan Selahaddin Çebi'ye başarılar dilerim.

Kongre günü anladık ki eski başkan Temel Altunbaş görevden alınmış yerine ise Selahaddin Çebi atanmış. Kongre yapılmasının amacı ise yönetim kurulu üyelerinin beyan edilmesi imiş.

9 yıl boyunca eski adı ile merkez ilçe yeni adı ile Ortahisar ilçesinin başkanlığını yapan bir isim neden görevden alınır. Zaten aday olmayacağını açıklamış olan başkan neden kongre de devir teslimi gerçekleştirmez. 

Onure edilmesi gereken Temel Altunbaş neden ödüllendirilmez?

Temel Altunbaş partinin adını kullanarak ihale mi aldı, halktan kopup insanlara yüksekten mi baktı, başka partilere göz kırpıp kendi ikbalini mi düşündü, akçeli işlere mi bulaştı, seçim dönemlerinde  evde yatıp çalışmalara katılmadı mı, ilçe belediyesini başka parti mi kazandı, göreve başladığı günkü oy oranları ile bugünkü oy oranları değerlendirildiğinde düşüş mü yaşadı?

Gerçekten ne yaptı Temel Altunbaş da ona bu durum reva görüldü?

Bunların hiçbirini yapmadı. Ben dava adamıyım dedi. Kendi işine vermediği mesaisini partisine verdi. Belki kendi işyerinde ki işleri aksadı ama söz konusu dava ise kendi işimin önemi yok dedi. Partisi ve şehri için çalıştı, çabaladı siyaset de çıtayı yükseltti. 

***

SALGIN VAR MI, YOK MU?
AK Parti Ortahisar ilçe kongresi ile devam edelim. İnsanlar toplu olarak kapalı alanlarda bulunmasın, temas kurmasın, virüs bulaşmasın diye kafeteryaları kapattık, lokantaları kapattık, kahvehaneleri kapattık, halı sahalarını kapattık, parkları kapattık.

İyi de Ak parti Ortahisar ilçe kongresi Beşirli’de ki kapalı spor salonunda yapıldı. Onlarca kişi kapalı alanda selamlaştı, kucaklaştı. Yüksek sesten dolayı herkes birbirinin kulağına doğru bağırarak konuşmaya çalıştı. 

Virüsün bulaşması için her türlü zemin vardı. Şimdi işyerleri kapalı olan esnafa bu durumu kim nasıl izah edecek?

***

CUMHURBAŞKANI VE MÜJDELER
Salı günü Ak parti İl Kongresi yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kongre ye katılacak. Geçtiğimiz yıllarda Şeb-i Aruz şenlikleri için Konya'ya gitmiştim. Konya'da Organize sanayi bölgelerini gezerken Konya Sanayi Odası Başkanı ile sohbet etme imkanı buldum.

Kendisine, “Konya bayağı gelişmiş” dediğimde, kendisi Cumhurbaşkanımız ne zaman Konya'ya gelse bir müjde ile gelir, Kimi zaman organize sanayi bölgesi müjdesi, kimi zaman ise hızlı tren müjdesi.

Konya'ya geldiğinde muhakkak bir müjde ile gelir demişti. 

Biz de Trabzon olarak sayın cumhurbaşkanımızdan kongredeki konuşmasında müjdeler bekliyoruz.