Her yıl aynı tablo, her yıl aynı kaos. Şehre kar yağmasın, yağdığında koca şehir kilitleniyor; ne trafik işliyor ne de vatandaş karsız adım atacak bir yol bulabiliyor. Tepkiler yükselince de seferberlik ilan edilip kaosun önüne geçilmeye çalışılıyor. *** Oysa ki; Meteoroloji günler öncesinden sıkıntının boyutunu açıklamak adına bilgilendirmede bulunuyor. Ancak bu bilgilendirme kimsenin umurunda değil demek ki! Vatandaş sıkıntıyı yaşamadan çözüm bulunamadığına şahitlik ettik yine; hem de iki parmak kalınlığında kar ile oldu bu.

***

Geçmiş yıllarda olduğu gibi dolmuşçu esnafının da, tabiri caizse yine karın altında kaldığını gördük. Yine kar yağdığında kafasını kuma gömen bir dolmuşçu esnafı anlayışla karşı karşıya kaldık. Ülkede ekonomik seferberlik ilan edilmiş ve vatandaşın hemen her giderinin aşağıya çekilmesi beklenirken zammı da aldığı bir dönemde dolmuşçu esnafının kayıplara karıştığını gözlemledik. Vatandaşın sıkıntısı olduğu bir günde dolmuşçu esnafı yeterli derecede direksiyon sallamıyorsa ne zaman çalışılacak acaba?

***

Aynı zamanda gördük ki, kış lastiği konusunda da gerekliliği Trabzonlu yerine getirmemiş. Bu da denetimden geçer; Trabzon Emniyeti cam filmi ve egzoz konusunda gösterdiği hassasiyeti kış lastiği konusunda da göstermelidir. Yoksa bu sıkıntıları yaşamaya devam ederiz.

***

Birileri çıkıp bilmem kaç araç, bilmem kaç personelle kar yağışına karşı hazırız dese de tablo ortada. Kış daha yeni başlıyor; şehir merkezi bu yıl yağan ilk karla bu kadar mustarip olduysa, yoğun bir kar yağışında halimiz ne olur acaba? Onu da varsın, “kara hazırız” diye paylaşım yapanlar düşünsün.