Trabzonspor, süper ligin 12.haftasında şampiyonluk yolunda çok önemli bir karşılaşmaya çıkacak. Şampiyonluk yolunda en önemli rakiplerden Beşiktaş karşısında alınacak bir galibiyet, Trabzonspor’a büyük özgüven ve moral getirecektir.

Beşiktaş, Hatay ve Sporting Lizbon mağlubiyetleri ile bozulan moralleri yeniden düzeltebilmek  ve şampiyonluk yolunda  ben de varım  demesi için kendi saha ve seyircisi önünde Trabzonspor karşısına mutlak galibiyet ile çıkacak.

Trabzonspor ise en kötü alacağı bir beraberlikle ligde ki konumunu korumuş olacak. İki takım içinde son derece önemli olan karşılaşmada Trabzonspor’un alacağı bir galibiyet, lig maratonun da daha çok uzun haftalar olmasına rağmen Beşiktaş’ı mutlaka demorolize edip ligde daha geriye atacaktır.

Trabzonspor maç içerisinde sahaya iyi yayılır, kolektif oyun anlayışı üst düzeyde olur ve Beşiktaşlı oyunculara boş alan bırakmazsa Trabzonspor’un sahadan en az beraberlikle ayrılabileceğini ve puan farkını koruyarak sahadan ayrılabileceğini düşünüyorum. Ligde ki son iki maçında gördük ki Beşiktaş takımı her ne kadar oyunu rakip alanda kursa da pozisyon üretme anlamında daha doğrusu üretkenlik anlamında hayli zorlanıyor.

Trabzonspor, kendi oyununu oynar ve rakibe sahasından presle çıkartmazsa sezon başından beri övdüğümüz hücum etkinliğini bu maçta da gösterirse sahadan istediği sonuçla ayrılabilir ve zorlu Beşiktaş virajından kayıpsız geçebilir. Her ne kadar Trabzonspor defans hattı zaman zaman hata yapsa da, Beşiktaş defansı her hafta farklı oyuncularla mücadele ettiğinden daha da çok hata yapmakta ve rakiplerine çok pozisyon vermekte bu da Trabzonspor hücum hattı için avantajdır. Çünkü Beşiktaş takımı son haftalarda gol yemeyi alışkanlık haline getiren bir takım görüntüsünde.

Şunu unutmamak gerekir ki Trabzonspor ligimizin kendi kalesinde en çok şut gören takımlarından birisi ve Uğurcan’ın kurtarışlarını burada unutmamak gerekli. Hal böyle iken gününde bir Beşiktaş hücum hattı Trabzonspor’a zorluk çıkartabilir.