44 yıl önce karşılaşmıştık en son. Trabzon'da, 2-0 yenmiştik. Golleri N.Tok ve A.Ceylan efsanelerimiz atmıştı.

Ve Yıl 2021...Dün gece iki komşunun maçını yayıncı kuruluş 21.45'e koymuş. Sanırım ev sahibi takımın, Türkiye'nin neresinde, hangi bölgesinde olduğunu unutmuş...

Belki de bu hafta Trabzonspor için en iyi haftaydı. Zor bir rakip olsaydı bugün sonuç aleyhimizde olabilirdi. Lige yeni çıkan, henüz hazır olmayan, defansın arkasına adam kaçıran, tecrübeli bir kaleciye sahip olmayan Giresunspor'un, vasatı aşamasa da Trabzonspor'un kaliteli ofansif ayaklarının önünde durması elbet zordu. Net goller kaçıran taraf bizdik.

İlk yarı futbol anlamında hem 2.bölgenin hem de iki bekin aksadığını belirtelim. Pas akışını, bağlantılarını daha seri yapıp sonuca daha çabuk gidebilecekken özellikle orta sahada ağır oyunlar takımın kolektif gücünü düşürdü. Tabi bunun sebeplerinin başında yorgunluk var. Aynı kadronun 3 gün arayla sürekli sahada olması oyun ritmini bozdu.

2.yarı Siopis ve Yusuf'un girmesi takımımızı biraz daha rahatlattı. Sonuç alabilecek pozisyonları buldurdu ama 2.golün bir türlü gelmemesi her geçen dakika rakibi maça daha konsantre etti. Çift ön libero rakibin orta sahayı kolay geçmesini engelledi. Bana göre geç kalan bir de Hamsik- Parmak değişikliği gelince oyunun gücü daha çok Trabzonspor'umuza geçti. Kaç haftadır not aldığımız bir mesele var. Bugün hocamız onu kanıtladı. Demek ki neymiş tek ön libero ile sonuç aldıktan sonra bu tür müdahalelerin zamanında yapılması size 3 puanı kazandırır.

Avcı'ya tavsiyem şu: 21 kişilik kadroyu daha tasarruflu kullanması ve orta saha rotasyonuna daha fazla güvenmesi.