Trabzonspor için Süper kupanın yanında Sivasspor karşısında elde edilecek skorda önemliydi.

Yurt dışı kampında yapılan hazırlık maçlarında beklentileri karşılayamayan Bordo-Mavililer’in Sivasspor karşısında ortaya koyacağı futbol lig için ölçü niteliğindeydi.

Neyse ki ortaya konan futbol ve elde edilen skor rakiplere verilecek en güzel mesaj oldu.

4-0’lık zafer tartışmasız Trabzonspor’un ligin favorisi ve zirve için Fırtına’nın geldiğinin göstergesiydi.

Maça gelince…Karşılaşmanın ilk dakikalarında tipik Abdullah Avcı taktiğine şahit olduk. Rakibi önce kendi sahasında karşılayan ve tartan Bordo-Mavililer sonra ipleri eline alarak Sivasspor karşısında ağırlığını koydu.

Savunmanın göbeğinde Hugo ve Dorukhan’ın uyumu sağ kanatta Larsen’in özellikle defansif mücadelesi Trabzonspor için artı değerdi. İlk yarıda Bakasetas ritmini bulamazken ikinci yarıdaki görüntüsü ise gelecek adına umut vericiydi.

Abdullah Avcı’nın Bakasetas ve Abdülkadir Ömür ikilisini bir arada tercih etmesi Hamsik’e maç öncesi çok fazla yük bineceğinin tedirginliğini yaşatsa da gerek Visca gerekse  Trezeguet ’in orta alana yardımcı olması Slovak oyuncuyu rahatlattı.

Özellikle Trezeguet’in hızı ve dikine kaleye inmesi Bordo-Mavililer’in transferde çok doğru bir hamle yaptığı gerçeğini de ortaya koydu.

Açık söylemek gerekirse Nwakaeme’nin gölgesinde kalacak yorumları yapanlar bunu bir kenara şimdiden yazsın ki Mısırlı oyuncu Fırtına’ya çok büyük güç katacak, tribünleri hop oturtup kaldıracak.

Maçın adamı seçilen Cornelius’un hakkını da teslim etmek gerekiyor. Danimarkalı oyuncu sahada basmadık yer bırakmadı. Sivas savunması arasında kendisine iyi boşluklar yaratıp fırsatçılığını konuşturdu, attığı gollerle Trabzonspor’a kupayı getiren  fitili ateşledi.

Yeni sezon öncesi rakiplere de mesajını güçlü bir şekilde verdi.  Sonuçta Trabzonspor iyi oynadığı maçı kazanarak bileğin hakkıyla kupayı  farklı skorla müzesine getirmesi çok güzel oldu.

Her zaman bu sütunlardan dile getirdim. Teknik patron Abdullah Avcı ile Bordo-Mavili takım yeni bir devir başlattı.

Avcı ile 3 kupa kazanan Trabzonspor ligi de kazanacak kalitede bir kadroya sahip. Vallahi sağ stoper diyoruz ama Dorukhan’da orada hiç sırıtmadı aksine başarılı işlere imza atarak Joker burada dedirtti. Trabzon şehrinin yüzünü güldüren herkesi kutluyorum.