Ligin bitmesine 9 hafta kala mutluluk için geri sayıma başlamıştık ve Karadeniz Derbisi'ne oldukça moralli çıkmıştık. Ev sahibi Rizespor ise galip gelerek küme düşme hattından uzaklaşma çabası içindeydi.

Takımımızda kalecimiz Uğurcan’ın ve solbek Puchacz’ın yokluğunda Erce ve İsmail görev aldı. Abdullah Hocamız son haftalardaki form durumu düşüklüğü nedeniyle Bakasetas ve Cornelius’u kenara çekip yerlerine Dorukhan ve Djaniny hamlesini yaptı. İlk yarı boyunca Visca ve Djaniny’nin şutları dışında kale önünde pek fazla verim sağlayamadık. Bunun en önemli sebebi karlı havanın getirdiği olumsuzluklarla zemin şartlarının istenilen seviyede olmamasıydı. İkinci yarıda biraz da savruk ve tutuk görüntüden uzaklaşıp lider gibi oynamaya yavaş yavaş başlayınca Abdülkadir ile öne geçtik. Rizespor ise Pohjanpalo’nun oyuna girmesiyle daha üretken davrandı ve karşılığında aldığı penaltı ile skora dengeyi getirdi.

İkili mücadelelerde fazla ayakta kalamayıp defansa doğru geri çekilmemiz nedeniyle Rizespor bir kez daha öne geçince Abdullah Hocamız hamlesini tam zamanında yaparak Cornelius ve Yusuf Erdoğan'ı oyuna aldı. Joker golcü özelliğini kullanan Djaniny forvete dinamizm katınca skorda tekrardan dengeyi sağladık fakat bunun sonucunda rehavete fazla kapıldık. Rizespor bu dakikalarda kontratak futbolunu bizlere sıkça gösterdi. Defansımızda çok fazla derinlik olması ve ortasahanın da oyundan iyice kopması sonucu Rizespor attığı penaltı ile galip geldi.

Hakem hakkında fazlaca yorum yapılmasının taraftarı değilim fakat hakemin 3 penaltı kararının oyuna negatif etki ettiğini düşünüyorum. İzlediğim 2. penaltı pozisyonunda Denswill’in top eline doğru geliyor fakat Denswill'in doğal içgüdüyle hemen elini kapatmasına rağmen hakem yine de penaltıyı verdi. Pozisyon bence penaltı değildi. Ayrıca İsmail Köybaşı uzun zaman sonra ilk 11'de oynadığı için formu oldukça düşüktü. Performansını arttırması gerekir.  Kaleci Erce'nin bu maçta oldukça hatası vardı. 3. penaltıyı yaratan pozisyona daha erken çıkmalıydı. Uğurcan'ın yokluğu bu maçta çokça hissedildi. Yine de bu yenilgi bizim moralimizi bozmasın. Alacak olduğumuz 4 galibiyet neticesinde şampiyonluğu ilan edip her yeri bayram havasına sokacağız.