Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk toplantısında geçen ayın faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Zorluoğlu şunları dile getirdi: “Yalıncak’ta soyunma kabinleri projedeki şekliyle devam ediyor. Oranın resmini çekip burası betonlaştırılıyor eleştirisini haklı bulmuyorum. Son hali ortaya çıktığında inşallah hepimiz beraber gideriz, orada doğaya ne kadar hassas ve saygılı olduğumuzu görürüz. Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafın yerinde ahşap kaplamalı duşakabinler, soyunma odaları yükseliyor. Ben inanıyorum ki Meclis’te ki tüm arkadaşlarımızla oraya gittiğimizde bu yapılan işin Trabzon için ne anlama geldiğini beraber göreceksiniz.”

BU BİR MÜCADELE
“Bu bir mücadele. O bölgede projeden önce ne olduğunu hepimizin bilmesi lazım. Orada vatandaşa ait olan sahili, bir anlamda işgal edenlerden kurtarıp vatandaşa iade ediyoruz. Bunun altını çizelim. Orada var olan sahil halk tarafından kullanılmıyordu. Kalan bölümü orada ki tesis ve işletmeler tarafından fiilen kullanılıyordu. Vatandaşın kullanımında değil. Bundan sonra Büyükşehir Belediyesi olarak halka ait olan yerler halkın olacaktır. Oradaki plaj açıldığında en güzel şekilde orası vatandaşımıza hizmet verecektir. Burada toplam inşaat alanı yaklaşık 31 dönümdür. Toplam kapalı alan ise sadece 429 metre karedir. Burada sadece 5 dönüm yeşil alan var. Yani toplam alanın 6’da 1’i yeşil alan. 26 bin metre kare, kumsal alanlar. 250’ye yakın da otopark için yer ayrılmış.”

MEŞAKKATLİ İŞ
“Beşirli, Kalkınma, Bostancı, Meydan, Karşıyaka olmak üzere toplamda 107 bin metre içme suyu hattı oluşturuldu. 565 km’nin 107 km’si tamamlandı. 6 km yeni kanalizasyon hattı oluşturuldu. Yağmur Suyu Hattı 11 km oluşturuldu. Fiber optik alt yapı kapsamında 30 km’lik hat oluşturuldu. Zor çalışma, meşakkatli iş. Şehrin en önemli merkezlerinde başlattığımız çalışma. Trabzon için elzem, mutlaka yapılması gereken çalışmaydı. Hem Beşirli, hem Kalkınma hem de ağırlığımızı son 1 aydır verdiğimiz Meydan bölgesinde çok büyük mesafeler kat ettik. Meydan bölgesinde Mayıs ayı içinde söz verdiğimiz çalışmayı tamamladık. Bir taraftan Baro ve bir taraftan Hacıkasım’dan denize doğru hat çizdiğinizde, bütün o alanların alt yapı çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Biz zaten alt yapı çalışmalarını tamamlayacağımızı söylemiştik. Üst yapının hazırlanması ve tamamlanması zaman alacak. Bazen bilmesi gereken insanlardan böyle tepkiler gelince şaşırıyoruz.”

NEDEN 15 GÜN ARAYLA KAZI YAPILIYOR?
“Zaten bu iş 5’i bir yerde. Kanalizasyon, yağmur suyu, fiber, üst yapı çalışmaları hepsi bir birini takip ediyor. Aynı alan bazı bölgelerde 3 kere kazılabiliyor. Aynı anda doğalgaz ve kanalizasyonu yapamıyorsunuz. Biz bu 5 işi, aynı proje içinde yapıyoruz. Bu iş tamamlandığında çok uzun yıllar, 40 yıl 50 yıl artık Trabzon merkezinde böyle bir temel alt yapı problemi yaşanmayacak. Böyle büyük çalışmalara ihtiyaç kalmayacak. Bu çalışma Büyükşehir Belediyesinin ve Büyükşehir Belediye Meclisinin yüz akı olan çalışmadır.”

ÖNERİLERİ DİNLEYECEĞiZ
“Maraş Caddesi’nin geleceği uzun zamandır Trabzon’un gündeminde. Burası nasıl olacak diye geçmişten beri fikirler var. Yaptığımız bu alt yapı çalışmasından sonra kamuoyu Maraş Caddesi’nin, Cumhuriyet Caddesi’ne kadar olan bölümünü nasıl olacağı şeklinde beklenti ve merak içerisinde. Ulaşım Master Planı çalışması kapsamında burayı inceledik. Biz milletvekillerimiz ve İl Başkanımızla bu konuyu değerlendirdik. Aynı zamanda MHP, CHP ve İYİ Parti il başkanlarımızı ziyaret ederek bu çalışmalarla kendilerini bilgilendirdim. İstişarelerde bulunduk. Trabzon’da ki tüm meslek odalarının ortak yönetimini oluşturan İKK Yönetim Kurulu toplantısına da katılacağım. Orada bütün Meslek Odası Başkanlarına yaptığımız çalışmalarla ilgili bilgi vereceğiz. Elimizde olan raporu kendileri ile paylaşacağız. Daha sonra TTSO, TTB ve TESOB ile istişare edeceğim. Bu konunun Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışılması fikirlerin alınması gerekiyor. Meclis’in önerilerini de dinleyeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi