CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Merkez Bankası, TÜİK ve Milli Eğitim Bakanlığı'na yaptığı ve içeri alınmadığı ziyaretlerini bu defa Et ve Süt Kurumu ile sürdürdü.  "Çocuklarımızın beslenme hakkı için Et ve Süt Kurumu'ndayız…" diye sosyal medyasından duyuran Kılıçdaroğlu bugün Et ve Süt Kurumu'na gitti. Kemal Kılıçdaroğlu randevu almasına rağmen cevap verilmediğini söyledi ve kapalı kapının önünde gazetecilere açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu açıklamasında şunları söyledi:

-Daha önce Türkiye İstatistik Kurumu'na gitmiştim. Emeklilerin asgari ücretlilerin memurların dul ve yetimlerin haklarını savunmak için gittim. Çünkü TÜİK, enflasyonu düşük göstererek milyonlarca insanın düşük zam almasının yolunu açıyordu. Buna toplumun dikkatini çekmek için TÜİK'e gitmiştim. Daha sonra sözlü sınavda hakları yenen gençlerin uğradığı haksızlığı kamuoyuna duyurmak için MEB'e gitmiştim. Türkiye'de KPSS'de dereceye giren pek çok genç üzülerek ifade edeyim sözlü sınavda elenmişlerdi torpilleri olmadığı için.

-Bugün Et ve Süt Kurumu'nun önündeyim. Burada bulunmamın temel nedeni çocukların haklarını savunmak. Kadın milletvekilleri ile beraberim. Kadın milletvekilleri, bütün anneler çocuklarının iyi beslenmesini isterler. Beslenme bir haktır. Yeterli beslenme bütün çocuklar için bir haktır. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi lazım. Bu çok ama çok önemlidir.

-Tarım Bakanı "Türkiye'de aç ve açıkta yok, herkesin karnı tok" dedi. Tarım Bakanı'nın kimseden haberi yok.

Yine kapı bağlandı!
Et ve Süt Kurumu'nun kapısının içeri girilmesinin diye ağaç dalıyla kilitlendiği görüldü.

Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı ziyaretinde de kapının zincirle bağlandığı görüntülenmişti:

Bir kilo kıyma 100 lira
-Bugün süt üreticileri perişan bir kilo kıyma 100 lira. Hangi asgari ücretli bir kilo kıyma alabilecek? Biz bayramdan sonra milletin sesi mitinglerine yeniden başlayacağız. Benim yaptığım çağrı bu milletin insanlarının refahı içindir.

-Et ve Süt Kurumu milletin yanında olmalıdır. Çağrımı yineliyorum beşli çeteye sağladığın imkanları, doların binde birini üreticiye verirseniz bu ülkede kimse yatağa aç girmez. Burası bağımsız bir kurum. Et ve Süt Kurumu, KİT komisyonuna gelip hesap veren bir kurumdur.

-Randevu için telefon ettim, randevu verilmedi şu ana kadar.
-Çiftçi destek görmezse üretim yapamaz. Çiftçinin saray hükümetinden 211 milyar Türk lirası alacağı var, 211 milyar lira gasp edilmiştir, beşli çeteye tahsis edilmiştir.

Bakan Kirişçi ne demişti?
TRT Haber'in canlı yayınına katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, tarım sektörüne ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Bu ülkede aç ve açıkta hiç kimse yok” ifadelerini kullanan Kirişçi, “Bu ülkenin çocukları da dahil yediden yetmiş yediye herkesi doyuran bir tarım sektörü var Güçlü bir gıda sektörümüz var. Bu memleketimiz 20 yıllık iktidarımız döneminde bir kıtlıkla bir yoklukla hiç tanışmadı” dedi.

Editör: Haber Merkezi