SONNOKTA YUNUS MERMERTAŞ / MURAT SELİM - Trabzon’un başarılı teknik direktörleri takımların hedeflerini yönetimlerin belirlediğini söylediler. Hekimoğlu Trabzon FK’nın teknik patronu Sadi Tekelioğlu, kendilerinin kurum takımı olduğunu belirterek, “Şahısın kendisine ait bir takımız. Buradaki hedefleri de yönetimler koyuyor. Ekonomisi tamamen kendi ceplerine bakıyor. Bana göre Hekimoğlu Trabzon, Süper Lig’i kaldıracak güçte. Burada onlar adına konuşmam yanlış olabilir. Proje takımı olmamızdan dolayı hedefleri de sayın başkanımız belirleyecektir” diye konuştu.

BORÇLAR ÖDENMELİ
Yomraspor Teknik Direktörü Raşit Çalık, öncelikli olarak borçsuz bir kulüp haline gelmek istediklerini belirterek, “Bizim böyle büyük hedeflerimiz yok. Yomra’yı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Birinci hedefimiz önce kulübümüzü geçen yıldan kalan borçlarını ödemek ve kulübümüzü ligde tutmak. Bunun içinde hem oyuncularımızın hem de bizim performansımızı arttırıp güzel şeyler yaparak üstleri zorlamak yarışmak istiyoruz. Ekonomik olarak buna hazır değiliz. Küme hattından uzak durup sıkıntı yaşamamak istiyoruz” dedi.

FAYDA SAĞLAYACAK
1461 Trabzon Teknik Direktörü Hamdi Zıvalıoğlu, hedeflerinin oyuncu yetiştirmek olduğunu belirterek, “1461 Trabzon olarak hedefimiz Trabzonspor’a fayda sağlayacak, Bordo-Mavili formayı layıkıyla giyecek, giydiği formanın hakkını verecek oyuncular yetiştirmek. Bunun içinde çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmekte. Üstlendiğimiz görevleri yerine getirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

BU TOPRAKLARDA YETENEK HEP VAR
Profesyonel ligde mücadele eden takım sayısının artmasının Trabzon futboluna katkı sağlayacağını belirten Tekelioğlu, “Trabzonspor’un dışında 4 tane profesyonel takım var. Bir dönem bu yediydi. Araklıspor, Akçaabat Sebat vardı. Bu sayının artması lazım. Trabzon futbolu nereye gidiyordan ziyade Trabzon futbolcusu nereye gidiyora bakmalıyız. Trabzon futbolu dediğin zaman dışarıdan da oyuncu katılıyor. Bir yarışma içerisinde oluyorlar. Profesyonellik çok önemli”

“Arsin düşmemiş olsaydı 5 takım profesyonel ligde olacaktı. Bu sayıyı 6-7 takıma çıkarmalıyız. Genç oyuncularımız çok daha şans bulacaktır. Trabzonspor altyapısından yetişen veya Trabzon altyapısından yetişen oyuncular oynayacak oldukları takım bulursalar dışarılara gitmesi engellenir. Maç tecrübesi kazanmış olurlar. Bizlerde çareyi uzakta aramayacağız. Trabzon futbolu belki düşüş gibi gözüküyor ama ben hiçbir zaman buna katılmıyorum. Bu topraklardan her zaman yetenekli oyuncular çıkar önemli olan o şansı yakalamalarıdır.

FUTBOL SEVGİSİ GİDEREK AZALIYOR
Futbolun son yıllarda taraftar kaybettiğini belirten Tekelioğlu, “Takımlar bir başarıyı yakalayıp üst liglere çıktıktan sonra taraftar sayısında azalma oluyor. Burada taraftarlar ‘Biz görevimizi yaptık. Artık başının çaresine bakın’ diyor. Trabzon’daki sıkıntı merkezde olan Yavuz Selim Sahası’nda maçlar oynansa nüfusuna göre yine rekor kırar. Tribünler dolar. İlçe takımları ilerleyen haftalarda belli bir seyirci sayısına ulaşacaktır. Trabzonspor’dan dolayı inanılmaz bir futbol sevgisi vardı. Ancak son yıllarda önemli sayıda seyirci kaybettik. Ancak şampiyonluğa oynuyor veya da iyi futbol oynuyorsan seyirci sayısı artıyor” dedi.

ANTRENÖRÜN TAKIMI OLMAZ
Trabzonspor herkese eşit uzaklıkta olduğu belirten Tekelioğlu, “Nuri Albayrak döneminde bir gece tertiplenmişti. Gece yapılarak kazanılan para ilçe takımlarına verilmişti. Trabzonspor, sezon başlamadan bir organizasyon yapıp yönetici, teknik adamları bir araya getirip hem başarılar dilemesi hem de kaynaşmayı sağlaması gerekiyor. Antrenörlerin kulübü, takımı olmaz. Her yerde olduğu gibi bizde de ilçe milliyetçiliği ön plana çıkmıştır. Mesela Trabzonspor, oyuncuya şu kulübe git dediği zaman adam daha iyi şartlarda başka takım bulup orayı tercih ediyor. Ekonomisi biraz daha güçsüz olan takımlar mağdur oluyor” dedi.

DENİZ BİTTİ
Tekelioğlu, kulüplerin geçmişte yapması gereken çalışmayı yeni yapmaya başladığını ifade etti. Geçmişte yapılan transfer yanlışlarının kulüpleri bugünkü konuma getirdiğini belirten tecrübeli adam, “Kulüplerin en büyük sorunu geçmişten gelen sıkıntılar. Kulüplerin bu duruma düşmesinin tek sebebi yönetimlerin yanlış transfer yapması. Şuanda yapılan transferle verilen paraları geçmişte menajerler bile kabul etmiyordu. Bu tavrı geçmişte koyulmuş olsaydı çok kulüp ayakta kalırdı” dedi.

TRABZON 1. SIRADA 
Trabzon’un tesisi konusunda bir sıkıntısının olmadığını belirten Tekelioğlu, “Trabzon’daki insanlar ağlıyor tesis yok diye. Ben tam tersini düşünüyorum. Türkiye’de tesis yönünde nüfusuna göre yüzölçümüne göre bence birinci sırada Trabzon var. Merkez takımları biraz şikayet ediyor ama Of’tan beri baktığımızda hemen hemen ilçelerde ikişer saha var. Merkezde Gençlerbirliği sahası, ASKF Sahası, Ahmet Suat Özyazıcı Stadı, Akyazı Stadı’nda sahalar, Beşirli’de, Yalı’nın sahası, Akçaabat’ta var, Çarşıbaşı’nda, Vakfıkebir’de, Beşikdüzü’nde bir çok sahamız var” dedi.

TESİS DEĞİL SOYUNMA ODASI SORUNU VAR
Hekimoğlu Trabzon Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, sentetik saha zorluğu yaşadıklarını söyledi. Tekelioğlu, “Sentetik saha zorluğu var. Çim sahada oynamayla sentetik sahada oynamanın zorluğu var. Bireysel olarak kendi tesisimiz yok. Yapılmak üzere. Bu yönlerde şikayet etmek bana göre çok mantıklı değil. Trabzon’da profesyonel kulüplerin herkesin başını sokabileceği bir tesisi var. Amatördekilerinin sıkıntısı soyunma odaları yok. Haklı oldukları taraf o. Yavuz Selim’deki soyunma odalarının iptal edilmesi ve yıkılması takımları zor durumda bıraktı. Bana göre takımlar idman yapacak yer bulabilir ama soyunma odası sıkıntısı yaşıyorlar” dedi.

YETENEKLERİNİ UYGULAMAYA GEÇİREMİYORLAR
Bordo-Mavi-Beyazlı ekibin teknik patronu Hamdi Zıvalıoğlu, Trabzon’da yetenekli oyuncuların bulunduğunu söyledi. Zıvalıoğlu, “Trabzon’da futbolcu potansiyeli var. Yetenek var. Hem de çok üst düzey yetenekli oyuncular mevcut. Ancak sıkıntı şurada. Bu oyuncuların yeteneklerini beceriye, uygulamaya geçirmede sıkıntı yaşıyorlar” dedi.

ANİ KARARLAR VERMELİ
Sahada mücadele eden sporcunun ani kararlar vermesi gerektiğini belirten Zıvalıoğlu, “Top futbolcuya gelmeden yapması gerekeni bilmeli. Yeteneğini beceriye dönüştürmeli. Orta yapacaksa, rakibini kovalayacaksa, ikili mücadeleye girecekse bunun kararını biran önce vermeli ve bunu sahada uygulamalı. Yeteneklerini beceriye dönüştürmeli” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi