BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez ilçedeki 67 muhtarla bir araya geldi. Maçka Belediyesi Halil İbrahim Atmaca Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen toplantıda Başkan Koçhan, ilçede yapılacak olan çalışmalar ve programı anlattı. Toplantıda konuşan Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, “Cumhuriyet tarihinde belki en ilginç seçimlerden birini geride bıraktık. Çok şükür vatandaşlarımız bizlere yeniden hizmete devam etmemiz için yetki verdi. 3. dönemimizde hep birlikte Maçka’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz. İlçemizde 67 muhtarımızdan 32 muhtarımız değişti. Bizim yönetim tarzımızı biliyorsunuz. Biz kıymetli muhtarlarımızı mesai arkadaşımız olarak görüyoruz. Tabi vatandaşlarımızda bizlere gelerek taleplerini iletebilir. Bunlarda olağan şeylerdir. Bizim kapımız 7/24 herkese açıktır. Bildiğiniz üzere AK Parti, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız ile kamp yapacak. Bu toplantıların ardından çalışma programımızı sizlerle birlikte netleştireceğiz. Bugün burada hem yeni muhtarlarımız ile tanışmak, hem de netleştirdiğimiz çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunmak için toplandık. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Her mahallemizde yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olması.” diye konuştu. Toplantı sonrası Başkan Koçhan, eski muhtarlara çalıştıkları dönem için teşekkür ederek plaket taktim etti.

BAŞKAN KAYA SÖZÜNÜ TUTTU

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Değirmendere Mahallesi'nde yaşayan bedensel engelli Katip Çelik’e akülü tekerlekli sandalye hediye etti. Çelik, mahalleyi ziyaretinde akülü sandalyesi ile Başkan Kaya'nın yanına giderek, teşekkür etti. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Değirmendere Mahallesi ziyareti sırasında kendisinden akülü tekerlekli sandalye talep eden Katip Çelik’e verdiği sözü tuttu. Ortahisar Belediyesi ekipleri tarafından sandalyesi teslim edilen Katip Çelik, Başkan Kaya’nın bugünkü Değirmendere Mahallesi ziyaretinde yanına giderek teşekkür etti. Katip Çelik’in kendisinden akülü tekerlekli sandalye istediğini anlatan Başkan Kaya, “Güle güle kullan sandalyeni, nasıl memnun musun?” diye sordu. Katip Çelik, çok memnun olduğunu dile getirerek, Başkan Kaya ve ekibine teşekkür etti.

FINDIK BİTME NOKTASINA GELEBİLİR

Nokta Atış - 16.05.2024 Nokta Atış - 16.05.2024

Ziraat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen “Kahverengi Kokarca hakkında her şey ve son durum” konulu panel Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapıldı. Panelde söz alan Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Cemil Pehlevan, Kahverengi kokarcaya karşı hazırlıklı olmamamız gerektiğine dikkat çekti. Pehlevan, “Halyomorpha halys (Kahverengi Kokarca), hem doğal hem de tarımsal ekosistemler üzerinde çok sayıda olumsuz etkiye neden olmakta, ciddi ekonomik kayıplara ve olumsuz çevresel etkilere yol açmaktadır. Aynı zamanda yaşam alanlarımıza girerek yaşam kalitemizi etkilemektedir. Böceğin bütün ağaçlar yaşam alanı olduğuna göre bu böcekle mücadele etmenin ne denli zor hatta imkânsız olacağı ortada. Üzerinde titizlikle çalışılması gereken bir konu.” diye konuştu. Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Entomolojisi ve Koruma Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Temel Göktürk, böceğin dünya literatüründe isminin baş belası böcek olarak geçtiğini ifade ederek, “Gereçse de şu; yemediği, suyunu emmediği bitki yok. Sadece reçineli bitkiler hariç yeryüzündeki bütün bitkilerin öz sularını emerek beraber zarar veriyor. Ama fındıktaki en büyük tehlike şu; fındığın suyunu emme esnasında salgılamış olduğu bir madde fındığın acılaşmasına neden oluyor. Buradaki mücadele vatandaşa bırakılacak kadar kolay bir konu değil. Dolayısıyla vurgulamak istediğimiz konuda eylem planında çiftçiyi de bu mücadeleye katacak projeler üretmek. Bu böcek üç sene sonra eğer önlem alınmazsa Trabzon, Rize, Giresun ve Ordu bölgesinde fındık alanlarında fındık para etmeyecek. Yani üreticimiz fındığını satamayacak.” şeklinde konuştu.

Editör: Sonnur Örnek